EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Húsz év után találkoztak a szövetkezeti dolgozók

Az egykor Marx téeszként, majd Aranyági Gazdaszövetkezetként ismert szövetkezet dolgozói 20 év után találkoztak Hódmezővásárhelyen. Több mint 100 egykori munkavállaló gyűlt össze szeptember 16-án a Rózsa Rendezvényházban.

A szervezők részéről már a helyszínválasztás sem volt véletlen, hiszen a Rózsa korábban a téesz gépműhelyeként üzemelt. Ennek vezetője volt B. Nagy Zoltán, aki 1973 és 94 között dolgozott a szövetkezetnél, és a mostani találkozó szervezéséből is jócskán kivette a részét. „Csak a szépre emlékezünk, mert ugye fiatalok voltunk. Családias hangulat uralkodott az egész cégnél. Magunknak építettük, magunknak csináltuk, mi élveztük. Akkoriban 400-500 fő volt a dolgozók létszáma, és úgy emlékszem, hogy  a nyugdíjasokkal együtt 800 körüli volt a tagság” – mesélte B. Nagy Zoltán, aki a felszámolás után a mezőgazdaságban maradt, a Hódmezőgazda Zrt.-hez került, és több társával, gépészkollégával megmaradt a jó kapcsolat, rendszeresen találkoztak.


B. Nagy Zoltán, Nagy Mária, Martonosi Jánosné és Kecskeméti Ernő, a főszervezők

Az egyik szervező, Martonosi Jánosné így nyilatkozott: „Örülünk, hogy ilyen sokan megjelentek. A múltban volt egy kis rossz, a felszámolás, túlestünk rajta, és most visszaemlékezünk a régi szép időkre. Nagyon jó találkozni a régi munkatársakkal. Én 1971-től 1998-ig dolgoztam itt. Örömmel emlékszem vissza ezekre a régi évekre.”

„Szeretnénk ebből a találkozóból hagyományt teremteni” – tette hozzá Nagy Mária, egy másik szervező, aki 1977-től 1998-ig, a felszámolásig volt az Aranyági Gazdaszövetkezet dolgozója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.