2020. április 08., szerda
Dénes

Sport

Idei első derbijére készül a Fradi

Hazai pályán fogadja a Ferencváros labdarúgócsapata az Újpestet szombaton este az OTP Bank Liga 9. fordulójában. Az éllovas zöld-fehérek újabb nagy lépést tehetnek a 30. bajnoki cím megszerzése felé.

Első fővárosi derbijére készül Szergej Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője. A 44 éves szakember augusztus végi kinevezése óta még egyszer sem veszített meccset a Fradival, eddig 3 győzelem és egy döntetlen a mérlege. A Fradi–Újpest összecsapások története 1905-ig nyúlik vissza. A zöld-fehérek 279 találkozóból 133-at megnyertek, 69 döntetlent játszottak és 77-szer kaptak ki. A Ferencvárosnak nyolcmeccses veretlenségi sorozata él a párharcban, 2016 óta 4 győzelem, 4 döntetlen a mérleg. A keretet vizsgálva nem Rebrov az egyetlen, aki első derbijére készül.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Hazai pályán szeretnénk irányítani a játékot, többet birtokolni a labdát, kezdeményezőbbek lenni az ellenfelünknél. Csak a győzelem elfogadható számunkra, nagyon csalódott lennék, ha nem sikerülne megszerezni a három pontot.  Nagyon várom már, hogy végre pályára lépjek a derbin – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bőle Lukács, akinek a szombati lesz az első derbije, mivel tavaly sérülés miatt egyszer sem játszhatott az Újpest ellen.

A nyáron a Balmazújvárosból érkezett Sigér Dávid is pályafutása első derbijére készül, és jól ismeri az ellenfelet, hiszen volt csapata színeiben tavaly ötször is játszott az Újpest ellen. A lila-fehérek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic 2013 óta több derbit is megélt már, elmondása szerint nem azt számolgatja, hány derbi van mögötte, sokkal inkább azt, hány vár még rá.


A vélhetően telt házas mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 19.30-tól.

Kapcsolódó Cikkek