EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Békéscsaba

Idén már a pedagógusok is kapnak naptárt

Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kapott ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A kamara továbbá ebben az évben 80 iskolába juttat el pedagógusnaptárakat, hogy a nevelők ilyen irányú tevékenységét is segítse.

Az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője adta át Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. – Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondta az osztályvezető, majd hozzátette: a folytatást kiegészíti a pedagógusoknak szánt naptár, amely reményeik szerint a tanári szobák falán elsősorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.


A megye 33 településére jutott a diáknaptárból, az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada vehette kézbe. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészült ki.

Az iparkamara – pályaorientációs tevékenysége keretében – több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tart, üzemlátogatásokat szervez. Ennek szellemében 2340 általános és középiskolás diákot utaztatott az iparkamara a szakmák Európa-bajnokságára, az Euroskills Budapest 2018-ra, ahol a 27-ből 4 Békés megyei fiatal szakmunkás képviseli Magyarországot a versenyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.