EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Békéscsaba

Idén már a pedagógusok is kapnak naptárt

Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kapott ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A kamara továbbá ebben az évben 80 iskolába juttat el pedagógusnaptárakat, hogy a nevelők ilyen irányú tevékenységét is segítse.

Az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője adta át Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. – Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondta az osztályvezető, majd hozzátette: a folytatást kiegészíti a pedagógusoknak szánt naptár, amely reményeik szerint a tanári szobák falán elsősorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.


A megye 33 településére jutott a diáknaptárból, az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada vehette kézbe. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészült ki.

Az iparkamara – pályaorientációs tevékenysége keretében – több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tart, üzemlátogatásokat szervez. Ennek szellemében 2340 általános és középiskolás diákot utaztatott az iparkamara a szakmák Európa-bajnokságára, az Euroskills Budapest 2018-ra, ahol a 27-ből 4 Békés megyei fiatal szakmunkás képviseli Magyarországot a versenyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.