2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Békéscsaba

Idén már a pedagógusok is kapnak naptárt

Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kapott ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A kamara továbbá ebben az évben 80 iskolába juttat el pedagógusnaptárakat, hogy a nevelők ilyen irányú tevékenységét is segítse.

Az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője adta át Békéscsabán, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. – Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondta az osztályvezető, majd hozzátette: a folytatást kiegészíti a pedagógusoknak szánt naptár, amely reményeik szerint a tanári szobák falán elsősorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.


A megye 33 településére jutott a diáknaptárból, az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada vehette kézbe. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészült ki.

Az iparkamara – pályaorientációs tevékenysége keretében – több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tart, üzemlátogatásokat szervez. Ennek szellemében 2340 általános és középiskolás diákot utaztatott az iparkamara a szakmák Európa-bajnokságára, az Euroskills Budapest 2018-ra, ahol a 27-ből 4 Békés megyei fiatal szakmunkás képviseli Magyarországot a versenyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.