2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Így csicskította Kocsis Máté Gyurcsányt

Nem teszi zsebre a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc azt, amit ma a Fidesz frakcióvezetőjétől, Kocsis Mátétól kapott az Országgyűlésben. Kocsis szerint Gyurcsánynak személyiség- és szerepzavara van.

Visszautasította a DK elnökének sértő és gyalázkodó felszólalását a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint Gyurcsány Ferenc nyerte az ellenzéki gyűlölködési versenyt és az ellenzék régi-új vezérének szerepébe képzelte magát.


“Gyurcsány Ferenc nyerte az ellenzéki gyűlölködő és gyalázkodó versenyt. A frakcióvezető-társam a saját gondolataitól megrészegülve, az ellenzék régi-új vezérének szerepében képzelte magát. Jó helyen tetszik lenni, frakcióvezető úr! Inspirálja őket! Csinálja meg” – mondta Kocsis Máté Gyurcsánynak, majd arról beszélt a Fidesz frakcióvezetője, hogy a DK vezére saját magát egyfajta megváltónak tekinti.

“Néhány dologra konkrétan szeretnék válaszolni. Először is Ön volt az, aki saját magáról fogalmazott úgy, hogy “megváltom Magyarországot”. Személyiség- és szerepzavara Önnek van valószínűleg régebb óta, mint ahogy azt a közéletből ismerjük. De hogy mostanában és a kormányzása alatt volt, arra tisztán emlékszünk. Maga gondolta magát királynak is, és maga mondta azt is, hogy “amilyen én vagyok, az jó Magyarországnak is”. Aztán Magyarország egész mást gondolt Önről frakcióvezető úr..” – mondta Kocsis, majd minden témában bevitt egy gyomrost Gyurcsánynak. Összeszedtük Kocsis legnagyobb csicskításait:


Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője
MTI Fotó: Kovács Tamás

“Antiszemitizmus. Ön egy egykori zsidó család elkobzott villájában él, oda jár haza esténként. Ha lett volna kárpótlás frakcióvezető úr, Ön ma hajléktalan lenne, vagy lenne Önben némi becsület, nem venné a szájára ezt a szót és nem használná politikai eszközként” ( A rózsadombi villa elkobzásra kijelölt zsidó vagyon volt, a pártállami hatalom pedig kommunisták lakóhelyének jelölte ki. Idővel az Apró család rendezkedhetett be és Apró Antal (kommunista politikus) unokája, Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc felesége 23 éves korában vásárolhatta meg a 159 négyzetméteres “szociális bérlakást” – szerk. )

“Harrach Péter képviselőtársam utalt arra, hogy tudja-e minek van ma az évfordulója frakcióvezető úr? Tizenkettedik éves az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése. Amikor Magyarország megismerte az Ön valódi arcát. Ugyanis Ön úgy nyert választást, hogy becsapta a magyarokat. Meghamisította a költségvetési számokat, hazudott nekik reggel, éjjel meg este. Ön mondta frakcióvezető úr!”

“A helyzet az, hogy említette jogállamiság kérdését. Tisztelt frakcióvezető úr! Ön volt a miniszterelnök, amikor lovasrohamot vezényeltek a magyarok ellen. Szemeket lövettek ki és nőket vertek meg Magyarországon a főváros utcáin.”

“Kisebbségi jogok.. Az Ön kormányzása alatt neonáci csoportok gyűléseket tarthattak a Hősök terén. Ez az Orbán-kormány alatt már nem volt így. Az ön kormányzása alatt történtek a romagyilkosságok, képtelen volt uralni az országban a közbiztonságot”

“Korrupció.. Amikor Ön volt a miniszterelnök, az Ön cégének a Magyar Villamos Művek olcsóbban adta az áramot. Maga beszél korrupcióról? ”

Majd Kocsis Máté arról is beszélt, hogy valójában mi baja van Gyurcsánynak:

Gyurcsány Ferenc /Fotó: Mészáros Diána

 

 

 

 

 

“Mondjuk ki a vita lényegét. A valóság az, hogy önnek a bevándorlás-politikánkkal van baja. (…) Amikor frakcióvezető úr a bevándorlók beengedésére buzdít, egy időben uszítja a társadalmat, a saját híveit, a határon túli magyarok ellen. Ezt teszi frakcióvezető úr! Gyűlöletkampányt folytat évek óta ellenük. 2004-re már nem is szeretnék utalni – utalt a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, amikor Gyurcsány miniszterelnökként a határon túliak magyar állampolgárságának megadása ellen kampányolt. Kocsis hozzátette: “És amikor a bevándorlásról van szó, vagy az a körüli vitákról, akkor Ön aláírásgyűjtést kezdeményez, 2015-re gondolok, hogy elfogadja Magyarország az uniós kvótát. Önnek ma is a legnagyobb vitája még mindig a bevándorlás körül mozog. Az a helyzet, hogy ön azt ígérte nekünk 2018 márciusában, hogy bizonyítani fogja, hogy Röszke 2-nél ünneplő tömeg érkezett a határra, akiket a rendőrök brutálisan megvertek. Az a helyzet frakcióvezető úr, hogy maga eladósította a magyarokat. Az a helyzet, hogy munkanélkülivé tette magyarok százezreit. És az a helyzet, hogy az amiben mi hiszünk – a keresztény kultúra védelmében – abban Ön soha sem hitt. És ami még ennél is szomorúbb, Ön a választási eredményt nem tudja tudomásul venni. Háromszor küldték a választók, olyan messzire a kormányzástól amennyire messzire csak lehet.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek