EUR: 325,77 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Illegális bevándorlókkal teli hajót fogtak el Ciprus partjainál

Harminchat szíriai menekült, köztük tizenegy nő és tizennégy gyerek volt azon a hajón, amelyet a ciprusi rendőrség jelentése szerint hétfőn fogtak el a sziget délkeleti partjainál.

A csónakot a parti őrség egy hajója fedezte fel a sziget közvetlen közelében, ahol négy nap alatt már háromszor fogtak el menekülteket szállító hajót.


A Ciprus felé irányuló menekülthullámmal Konsztantinosz Petridesz belügyminiszter szerint a szigetország immár vezeti azon uniós országok listáját, amelyek a lakosság számához viszonyítva a legtöbb menedékkérelmet regisztrálták.

Hozzátette, hogy Ciprus már most “aránytalan terhet” vállal és a továbbiakban uniós segítségre van szüksége a probléma rendezéséhez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Trump szeptemberben Lengyelországba látogat

  Donald Trump amerikai elnök megerősítette részvételét a második világháború kitörésének 80. évfordulóján rendezendő lengyelországi ünnepségeken – közölte csütörtökön a Wirtualna Polska lengyel hírportálnak adott interjúban Jacek Sasin lengyel kormányfőhelyettes.

 • A migráció további gettósodáshoz vezet

  A migráció további gettósodáshoz vezet

  Hozzájárult a bevándorlás a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány.

 • Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Terrortámadásra készülhettek Németországban

  Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és négy embert előállítottak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén – jelentette az ARD német közszolgálati televízió.