EUR: 323,61 Ft
CHF: 287,40 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Külföld

Illegális bevándorlókkal teli hajót fogtak el Ciprus partjainál

Harminchat szíriai menekült, köztük tizenegy nő és tizennégy gyerek volt azon a hajón, amelyet a ciprusi rendőrség jelentése szerint hétfőn fogtak el a sziget délkeleti partjainál.

A csónakot a parti őrség egy hajója fedezte fel a sziget közvetlen közelében, ahol négy nap alatt már háromszor fogtak el menekülteket szállító hajót.


A Ciprus felé irányuló menekülthullámmal Konsztantinosz Petridesz belügyminiszter szerint a szigetország immár vezeti azon uniós országok listáját, amelyek a lakosság számához viszonyítva a legtöbb menedékkérelmet regisztrálták.

Hozzátette, hogy Ciprus már most “aránytalan terhet” vállal és a továbbiakban uniós segítségre van szüksége a probléma rendezéséhez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pusztító Florence

  A nap képe: Pusztító Florence

  Emelkedett az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító Florence trópusi vihar halálos áldozatainak száma, közben Észak-Karolinán tornádók söpörtek végig.

 • Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Ezreket kapcsolt le az áramhálózatról egy macska

  Több, mit 7500 New Orleans-i ügyfelet kapcsolt le az áramellátásról egy kóbor macska, amikor az bejutott a szolgáltató telephelyére. Az áramszünet leginkább a város üzleti negyedét és néhány szomszédos környéket érintett, a közüzemi szolgáltató pedig egyelőre nem jött rá, hogy a cica mégis hogyan tudta megkerülni az állomás biztonsági eszközöket.

 • Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  Eső tette milliárdossá a kertészkedő férfit

  A virginiai Amelia Courthouse-ban élő Charles Martin azt állítja, hogy egy nyári égszakadásnak köszönheti, hogy kőgazdag lett. A mázlista férfi ugyanis azt állítja, hogy miután hazatért a munkából, nekilátott levágni a füvet háza körül, ám egy hirtelen jött eső keresztül húzta számításait.