2020. április 07., kedd
Herman

Belföld

Imádták Budapestet a Csengetett, Mylord? sztárjai – Fotók!

A hétvégén Budapesten jártak a Csengetett, Mylord? sztárjai, akiket közel ezer rajongó és profi szervezés várt az ELTE Gömb aulájában.

A kultikus brit sorozat indulásának 30. évfordulóján szerveztek közönségtalálkozót a magyar rajongók. Végül  Jeffrey Holland (James, a lakáj), Michael Knowles (Mr. Teddy), Catherine Rabett (Miss Cissy), Susie Brann (Miss Poppy) és Amanda Bellamy (Rose, a szobalány) érkezett a fővárosba.


/Fotó: Mészáros Diána

– Azt mondták nekem a művészek, hogy sehol másutt nem tapasztaltak még ilyen sikert és lelkesedést Nagy-Britannián kívül! Ez egyszerűen fantasztikus – árulta el Iain Lindsay brit nagykövet a Lokálnak már a találkozó után, miközben a legfanatikusabb hívek arra vártak, hogy fotózkodhassanak kedvenceikkel. A diplomata kedvence – sokakhoz hasonlóan – Mabel, a személyzet „egy másik zsákban lévő” tagja, aki a legnehezebb munkát végzi, mégis a legkevesebbet keresi. Barbara New sajnos nyolc éve meghalt, ám legendás alakítása talán sosem merül feledésbe.

– Kevesen tudják, de Barbara a forgatás ideje alatt magyarul tanult. A számokat próbálta nekem is megtanítani, kevés sikerrel. Imádta ezt az országot, ide járt nyaralni, és borzasztó büszke lenne a grandiózus tapsot hallva – mondta a találkozón a Miss Cissyt megformáló Catherine Rabett. Szerinte Barbara New a valóságban kifinomult, arisztokratikus angol nyelvet beszélő színésznő volt, s nemcsak hazánkban, hanem világszerte a legnépszerűbb karaktere volt a sorozatnak.


– David Croft, a sorozat producere igyekezett a valódi énünkkel ellentétes karaktereket eljátszatni velünk és a komédia mellé tragédiát tenni – magyarázta Susie Brann, akinek átütő kedvessége döbbenetes ellentétben áll Miss Poppy arisztokratikus gőgjével.

Az est egyik fénypontja volt, amikor Susie és Jeffrey Holland újra elénekelte Miss Poppy és James közös dalát, az ‘Ain’t She Sweet?’-et. A jelenet álló vastapsot kapott, ugyanúgy, mint amikor Jeffrey újra magára öltötte lakájuniformisát és egy tálca „nyüves pezsgővel” jelent meg a színen.

A színészek meghatódva búcsúztak és az ígérték, hogy még visszatérnek Budapestre.

A szinkronszínészek is beleszerettek a sorozatba

A szervezők meglepetése volt, hogy elhívták a találkozóra a sorozat magyar szinkronszínészeit is: Pásztor Erzsit (Mrs. Lipton), Csere Ágnest (Rose, a szobalány), Győri Franciskát (Madge Cartwright), Konrád Antalt (James Twelvetrees) és Beregi Pétert (Wilson kapitány). Szinetár Miklós rendező is megjelent, aki produkciós cégén keresztül Magyarországra hozta a sorozatot.

/Pásztor Erzsi Fotó: Mészáros Diána

– Egy mainzi filmvásáron mindenki lefitymálta a sorozatot, én meg megvettem, mert tudtam, hogy ez bomba siker lesz – emlékezett Szinetár. Tomasevics Zorka szinkronrendező szerint a magyar színészek sokszor képtelenek voltak dolgozni, annyit nevettek szövegeiken. Konrád Antal elmondta, hogy ő a mai napig minden nyáron visszanézi a sorozatot, míg Pásztor Erzsi arról mesélt, hogy az Ivy hangját megszólaltató Hámori Ildikó például törött lábbal szinkronizált, ők meg hordták a fagyasztott zöldborsót a lábára.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek