2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb V.kerület

Íme a sportpályák!

Gumiborítású, multifunkciós sportpályát alakított ki az önkormányzat a Szemere és a Szent István iskola udvarán. Ezzel még kedvezőbb lehetőségek nyíltak a belvárosi diákok számára a sportolásra.

Többféle támogatással készült Belváros-Lipótváros önkormányzata a tanévre, erről előző számunkban részletesen beszámoltunk. Kiemelendő azonban az is, hogy a szünidő végére rendben befejeződtek az oktatási intézmények karbantartási munkálatai is, sőt korszerűsítésekre is jutott idő. Bizonyára örömmel veszik majd birtokba a Szemere és a Szent István iskola diákjai az udvaron kialakított új, multifunkciós sportpályákat.


Belváros önkormányzata kiemelten segíti, támogatja a sportot. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a pályaavatón

Belváros önkormányzata kiemelten segíti, támogatja a sportot. Ennek érdekében alakítottuk ki az elmúlt években a kerületi fitneszparkokat, indítottuk el a Vadász utcában a Belvárosi Sportközpont létesítését, mely számos sportolási lehetőséget kínál majd a mozogni vágyóknak – mondta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – Most a tanévkezdésre elkészültek az iskolai sportpályák, amelyekkel szintén a gyerekek sportolását, a mindennapi testnevelésórák megtartását kívánjuk segíteni.

A sportpályát 15 milliméter vastag, öntött gumiburkolattal látták el, mely ellenáll az időjárásnak, az erős napfénytől sem fakul ki, s minden biztonsági előírásnak megfelel. Belváros polgármestere tájékoztatott továbbá arról, hogy idén nyáron is számos felújítási munkát végeztek a kerületi oktatási-nevelési intézményekben. A sportpályák kialakítását az önkormányzat megbízásából a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. végezte el, ez pedig újabb közösségi együttlétekre ad lehetőséget az iskolákban. A gumiburkolatú sportpálya ötletét még tavasszal Molloné dr. Balog Éva, a Szent István Általános Iskola igazgatója vetette fel, és az önkormányzat azonnal támogatta. Ezután megnézték, mely intézményben van lehetőség ennek kialakítására.


A Szent István és a Szemere Bertalan Általános Iskolák közös udvarát az intézmények napi váltásban használják majd szeptembertől testnevelésórák és különféle foglalkozások megtartására.

– Az udvar felújítása, a sportpálya kialakítása újabb lehetőséget ad a belvárosi diákoknak a mozgásra – mondta el Molloné dr. Balog Éva.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.