EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,88 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb V.kerület

Íme a sportpályák!

Gumiborítású, multifunkciós sportpályát alakított ki az önkormányzat a Szemere és a Szent István iskola udvarán. Ezzel még kedvezőbb lehetőségek nyíltak a belvárosi diákok számára a sportolásra.

Többféle támogatással készült Belváros-Lipótváros önkormányzata a tanévre, erről előző számunkban részletesen beszámoltunk. Kiemelendő azonban az is, hogy a szünidő végére rendben befejeződtek az oktatási intézmények karbantartási munkálatai is, sőt korszerűsítésekre is jutott idő. Bizonyára örömmel veszik majd birtokba a Szemere és a Szent István iskola diákjai az udvaron kialakított új, multifunkciós sportpályákat.


Belváros önkormányzata kiemelten segíti, támogatja a sportot. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a pályaavatón

Belváros önkormányzata kiemelten segíti, támogatja a sportot. Ennek érdekében alakítottuk ki az elmúlt években a kerületi fitneszparkokat, indítottuk el a Vadász utcában a Belvárosi Sportközpont létesítését, mely számos sportolási lehetőséget kínál majd a mozogni vágyóknak – mondta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – Most a tanévkezdésre elkészültek az iskolai sportpályák, amelyekkel szintén a gyerekek sportolását, a mindennapi testnevelésórák megtartását kívánjuk segíteni.

A sportpályát 15 milliméter vastag, öntött gumiburkolattal látták el, mely ellenáll az időjárásnak, az erős napfénytől sem fakul ki, s minden biztonsági előírásnak megfelel. Belváros polgármestere tájékoztatott továbbá arról, hogy idén nyáron is számos felújítási munkát végeztek a kerületi oktatási-nevelési intézményekben. A sportpályák kialakítását az önkormányzat megbízásából a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. végezte el, ez pedig újabb közösségi együttlétekre ad lehetőséget az iskolákban. A gumiburkolatú sportpálya ötletét még tavasszal Molloné dr. Balog Éva, a Szent István Általános Iskola igazgatója vetette fel, és az önkormányzat azonnal támogatta. Ezután megnézték, mely intézményben van lehetőség ennek kialakítására.


A Szent István és a Szemere Bertalan Általános Iskolák közös udvarát az intézmények napi váltásban használják majd szeptembertől testnevelésórák és különféle foglalkozások megtartására.

– Az udvar felújítása, a sportpálya kialakítása újabb lehetőséget ad a belvárosi diákoknak a mozgásra – mondta el Molloné dr. Balog Éva.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.