2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Sport

Indul a Nemzetek Ligája

Finnország ellen, szombaton kezdi meg a magyar labdarúgó-válogatott a szereplést az UEFA legújabb sorozatában, a Nemzetek Ligájában. A csapat új szerelést kapott, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig a győzelemre hajt.

Itt az ősz, így törvényszerű, hogy ismét láthatjuk a pályán a magyar válogatottat. Az új szövetségi kapitány, Marco Rossi szombaton debütál a kispadon a finnek ellen, míg kedden hazai pályán látjuk vendégül Görögországot, sajnos zárt kapus mérkőzésen.MTI Fotó: Kovács Tamás

– Ellenféltől függetlenül minden mérkőzésen a győzelem a célunk. Aki nem a győzelemre készül, az már a mérkőzés előtt vereségre van ítélve – jelentette ki az olasz szakember. Elmondása szerint nem lesz könnyű dolga szövetségi kapitányként, ugyanis itt jóval kevesebb ideje van a felkészítésre, mint egy klubcsapatnál, ráadásul rögtön tétmérkőzésekkel kell kezdenie.

A finnekkel legutóbb a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői során találkoztunk, mindkétszer 1-0-s magyar siker született. Vélhetően most is ki lehet majd brusztolni egy szűk sikert.


S hogy mit kell tudni a lebonyolításról? A Nemzetek Ligájában Európa 55 országának válogatottjait négy külön osztályba sorolják. Minden osztályban négy csoportra osztják a csapatokat, amelyek 2018 szeptemberében, októberében és novemberében játszanak egymással a csoportelsőségért. Az eredmények alapján a B-, C- és D-osztály csoportgyőztesei feljutnak, az A-, B- és C-osztály csoportvesztesei pedig kiesnek. A Nemzetek Ligája-szereplés további jelentősége, hogy a négy osztály 16 csoportgyőztese 2020 márciusában egy rájátszás keretében küzdhet meg négy Eb-döntős helyért.

 

A C-liga 2. csoportja

Magyarország

Görögország

Finnország

Észtország

 

Bemutatták az új szerelést is

Nemcsak a szövetségi kapitány új, hanem a mez is. Az új szerelés az Aranycsapat által is viselt meggypiros mezeket idézi. Újdonságként rákerült a dresszre a nemzeti címer mellé az 1901-ben alapított Magyar Labdarúgó Szövetség emblémája.

Kapcsolódó Cikkek