EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Hódmezővásárhely

Ingyenes felvételi előkészítők a Németh Lászlóban

Ingyenes felvételi előkészítőket szervez a vásárhelyi és a város környéki 6. és 8. évfolyamos diákoknak a Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

Az általános iskolások 6. és 8. osztályosainak gimnáziumok és egyes szakgimnáziumok esetében kell  – attól függően, hogy hány osztályos intézményben folytatják tanulmányaikat – központi felvételi vizsgát tenni két tantárgyból: magyarból és matematikából. Mindkettő esetében inkább a kompetenciaalapú tudásra kíváncsiak a felvételiztetők. A csaknem másfél évtized során már kikristályosodott, hogy ezeknél a vizsgáknál milyen típusfeladatok vannak, ezért ezeket gyakorolják az előkészítőkön.


Nem csak a Németh László diákjai jelentkezhetnek az órákra

Árva László, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy az intézmény ebben az évben különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy minél több gyermeket készítsenek fel megfelelően a felvételire. Több napon (döntően a hét elején vannak a foglalkozások, de akadnak csütörtöki időpontok is) vannak 45 perces órák, és tulajdonképpen bármikor be lehet kapcsolódni, hiszen nem egy kronologikus tanmenetet követnek a foglalkozások.

Nemcsak a Németh László diákjai jelentkezhetnek ezekre az órákra, hanem bárki. A felvételi január 19-én lesz, jelentkezési határidő: december 7. Azt, hogy melyik középiskolában szeretné folytatni a diák a tanulmányait, február 18-ig kell eldönteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.