2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Ingyenes felvételi előkészítők a Németh Lászlóban

Ingyenes felvételi előkészítőket szervez a vásárhelyi és a város környéki 6. és 8. évfolyamos diákoknak a Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

Az általános iskolások 6. és 8. osztályosainak gimnáziumok és egyes szakgimnáziumok esetében kell  – attól függően, hogy hány osztályos intézményben folytatják tanulmányaikat – központi felvételi vizsgát tenni két tantárgyból: magyarból és matematikából. Mindkettő esetében inkább a kompetenciaalapú tudásra kíváncsiak a felvételiztetők. A csaknem másfél évtized során már kikristályosodott, hogy ezeknél a vizsgáknál milyen típusfeladatok vannak, ezért ezeket gyakorolják az előkészítőkön.


Nem csak a Németh László diákjai jelentkezhetnek az órákra

Árva László, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy az intézmény ebben az évben különösen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy minél több gyermeket készítsenek fel megfelelően a felvételire. Több napon (döntően a hét elején vannak a foglalkozások, de akadnak csütörtöki időpontok is) vannak 45 perces órák, és tulajdonképpen bármikor be lehet kapcsolódni, hiszen nem egy kronologikus tanmenetet követnek a foglalkozások.

Nemcsak a Németh László diákjai jelentkezhetnek ezekre az órákra, hanem bárki. A felvételi január 19-én lesz, jelentkezési határidő: december 7. Azt, hogy melyik középiskolában szeretné folytatni a diák a tanulmányait, február 18-ig kell eldönteni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.