EUR: 319,68 Ft
CHF: 282,63 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Iniesta: Visszatérek a jövőben!

Tartalmas interjút adott a Barcelona hivatalos honlapjának Andres Iniesta, aki 22 év után hagyta el a Camp Nou és igazolt Japánba. A legendás középpályás beszélt új csapatáról, a helyére igazolt Arthur Melóról és arról, hogy egy nap még visszatér a katalán csapathoz.

– Nagyon jól érzem magam Japánban. Bár meleg van, és magas a páratartalom, ami az elején meglepetést okozott, de sikerült megszoknom. A klubnál mindenki segítőkész és a bajnokság is nagyon kiegyensúlyozott. Akár a tabella utolsó helyezettje is dobogós lehet a szezon végén. Bár kissé távol vagyok a barátaimtól és a családomtól, élvezem az itteni életet, és hálás vagyok, hogy itt lehetek – magyarázta a Barcelona honlapjának a klub ikonja, Andrés Iniesta.


 

Iniesta 22 év után hagyta el a katalán csapatot, amellyel 32 trófeát nyert. Most a japán Vissel Kobe csapatát erősíti. A Barca a helyére a brazil Arthur Melót igazolta le, akiről Iniesta úgy véli, hogy képességei alapján nagyon sokra viheti.

– Hogy mit javasolnék Lionel Messinek, az új csapatkapitánynak? Az argentin válogatottnak is ő a kapitánya, nem gondolom, hogy bármit is tanácsolnom kellene neki, amúgy is egyszerű helyzetben van, mert a Barca futballistái remek közösséget alkotnak – fogalmazott.


Sokak szerint a következő nagy Barcelona érának a vezetőedzője Xavi lesz, azonban Iniestát sem szabad kizárni a képletből.

– Barcelona az otthonom, remélem, hogy a jövőben visszatérhetek, és visszaadhatok valamit abból a sok jóból, amit a klubtól és a szurkolóktól kaptam és tanultam az ott töltött több mint húsz év alatt – mondta a jövővel kapcsolatban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen…

  • Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen.