2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Veszprém

Ismét az Egészség útjára léptünk

Ötödik alkalommal rendezték meg az Egészség útja programot szeptember 22-én Veszprémben. Idén a Csolnoky Ferenc Kórház gasztroenterológiai osztályát lehetett támogatni.

A sport is a program része volt (fotó: Domján Attila)

Szombat délelőtt a Lovassy László Gimnáziumba szervezett sportrendezvényeket és szűrővizsgálatokat a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület. Emellett két kulturális programon is részt vehettek az érdeklődők, amelyek bevételével a megyei kórház gasztroenterológiai osztályát támogathatták: délelőtt a Hangvillában a Kabóca Bábszínház szervezésében a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó című előadást tekinthették meg, este pedig a Petőfi Színházban a Sing Sing Sing musicalestet mutatták be. Idén a teljes bevételt a Csolnoky Ferenc Kórház gasztroenterológiai osztálya kapta.


A Csolnoky Kórház gasztroenterológiai ellátását dr. Lakner Lilla mutatta be (fotó: Domján Attila)

Némedi Lajos alpolgármester a megnyitón úgy fogalmazott, korábban nem gondolták volna, hogy a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke, Leitold László ötletéből elindult program megéri az ötödik alkalmat, ám úgy tűnik, az egész városnak fontos az esemény, hisz évről évre civilek, intézmények, vállalatok állnak a nemes ügy mögé.

A Csolnoky Ferenc Kórház I. számú Belgyógyászati Osztálya 72 ággyal rendelkezik, az osztályhoz gasztroenterológiai szakambulancia, endoszkópos labor, hematológiai szakambulancia és nefrológiai szakambulancia tartozik. 2017-ben 2500 beteget kezeltek itt, az ambuláns betegek száma több mint 20 ezer volt. Jelenleg 68 orvos, ápoló, szakápoló, ambuláns és adminisztrátor dolgozik az osztályon – mutatta be számokban osztályát dr. Lakner Lilla osztályvezető főorvos.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.