EUR: 332,08 Ft
CHF: 304,02 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Nagykanizsa

Ismét imasétára hívnak

Idén is – immár harmadik alkalommal – imasétára várják a város polgárait a keresztény felekezetek. Az ökumenikus kör – amely Kanizsa papjait, lelkészeit tömöríti – ezúttal is a „Város a városért” mottóval hívja az imádságos lelkeket.

Az imaséta és zarándoklat szeptember 29-én lesz, amelynek részleteiről nemrégiben egyeztettek a katolikus, a református és az evangélikus gyülekezetek papjai, lelkészei. A közös, keresztény-keresztyén menet állomásain a városért, a hazáért, az ifjúságért, a betegekért és az elhunytakért imádkoznak majd a résztvevők.


A lelki alkalom ötlete Hella Ferenc református lelkipásztortól származik, aki megnyerte ehhez a kanizsai gyülekezeteket és a város vezetőit. S ugyanaz vezérelte négy éve is, mint tavaly májusban, amikor átvette Nagykanizsa nemzetiségekért díját, s a díszközgyűlésen elmondott beszédében úgy fogalmazott: „Nagyon hálásak lehetünk Istennek azért, hogy Nagykanizsa, ez a gyönyörű és nagy múltú város lehet az otthonunk, ugyanakkor felemelő érzés a magyar nemzetnek a tagjaként élni és szolgálni.”

Az ökumenikus kör tagjai rendszeresen találkoznak, ezúttal az imaséta részleteit egyeztették (Fotó: Gergely Szilárd)

– Hálásak vagyunk azokért az emberekért is, akik előttünk jártak és naggyá tették Nagykanizsát. Akik nagyon sokat tettek ezért a városért, az itt élő emberekért. Köszönjük, hogy Isten adott bölcsességet számukra, hogy fel tudták ismerni az idők szavát, meglátták azokat a biztos pontokat, a megrendíthetetlen alapokat, értékeket, amelyekre lehetett építeni életet, családot, közösséget, nemzetet és hazát – fogalmazott a lelkipásztor, majd így folytatta: – A jövő a mi felelősségünk, és tennünk kell azért továbbra is, hogy megőrizzük keresztyén hitünket, történelmünket, hagyományainkat, nemzetünket és megóvjuk kultúránkat. Tennünk kell azért, hogy őseinkhez méltó életet élhessünk s egy szép, nemes jövőt hagyjunk örökségül gyermekeink és unokáink számára.


Nos, az imaséta-zarándoklat mindezt szolgálja. A résztvevők a saját templomuktól indulnak az első helyszínre, az Erzsébet térre, majd az állomások felkeresése után a Csónakázótónál lévő Zöldtáborba mennek, ahol családi nap várja őket. Idén a programban felekezetek közötti főzőverseny is szerepel, amelyen természetesen nem a győzelem a fontos, hanem az Isten nevében és dicséretével együtt töltött idő.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.