2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Ismét ringbe léphet Mayweather

Több mint egy éve nem láthattuk a ringben Floyd Mayweathert, azonban egyes információk szerint az amerikai sztárbokszoló decemberben ismét kesztyűt húz, méghozzá Manny Pacquiao ellen.

A RING Magazine című kiadvány információi szerint zajlik a tárgyalás Floyd Mayweather és Manny Pacquiao között egy esetleges visszavágóval kapcsolatban. Az öt súlycsoportban is világbajnok amerikai legutúbb tavaly lépett a szorítóba Conor McGregor ellen. A 12 menetes küzdelemben Mayweather 250 millió dollárt (69,1 milliárd forint) rakhatott zsebre, ám ha tényleg összejön a Pacquiao elleni bunyó még többet kaszálhat.


A két ökölvívó nem most találkozna először. 2015-ben Mayweather már egyszer legyőzte a fülöp-szigeteki öklözőt, annak idején ez az összecsapás volt minden idők lenézettebb mérkőzése. Pacquiao a találkozó után egy vállsérülésre fogta a vereséget, amit még a felkészülése közben szedett össze.

A RING azt írja, hogy a felek már ezen a héten megköthetik a szerződést és vélhetően december elsején vagy december nyolcadikán rendeznék a meccset Las Vegasban. Mayweather és Pacquiao ebben a hónapban Japánban futott össze egy szórakozóhelyen. Állítólag ott merült fel a visszavágó ötlete.

– Idén visszatérek és ringbe szállok Pacquiao ellen. Ismét egy kilenc számjegyű csekket közeledik felém – mondta az említett videóban Mayweather.

– Van egy lezáratlan ügyem Mayweatherrel, úgyhogy jöhet a visszavágó. Be fogja jelenteni a visszatérését, ki akar engem hívni és a világbajnoki címemet is meg akarja szerezni. Nagyon régóta várok erre a lehetőségre – így Pacquiao.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.