EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Veszprém

Ismét támogathatjuk a kórházat

Ötödik alkalommal rendezik meg az Egészség Útja programot szeptember 22-én. A nap során sporttal, kultúrával és szűrővizsgálatokkal is tehetünk egészségünkért, illetve támogathatjuk a Csolnoky Ferenc Kórházat.

Némedi Lajos és Leitold László mutatták be az idei program részleteit (fotó: Schöngrundtner Tamás)

Ezúttal a kormányzat egészségmegőrző programjához kapcsolódik a rendezvény. A közelmúltban bejelentett szűrőprogram a vastagbélrák megelőzését tűzte ki célul: évente közel tízezer magyart regisztrálnak a betegséggel, és körükben nagyarányú a halálozási arány. Korai felismeréssel azonban ez a betegség is kezelhető – hangsúlyozta Némedi Lajos alpolgármester az Egészség Útja beharangozó sajtótájékoztatóján.


Dr. Dávid Gyula főigazgató megköszönte a támogatást (fotó: Schöngrundtner Tamás)

Szeptember 22-én délelőtt a Lovassy László Gimnáziumban sportrendezvényeket, szűrővizsgálatokat szerveznek. Két kulturális programon is részt vehetnek az érdeklődők, amelyek bevételével a megyei kórház gasztroenterológiai osztályát támogathatják. Délelőtt a Hangvillában – a Kabóca Bábszínház szervezésében – a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó című előadást tekinthetik meg, este pedig a Petőfi Színházban a Sing Sing Sing musicalt mutatják be.

A rendezvényen az egészséges életmódot, így a helyes táplálkozást is propagálják majd (fotó: Domján Attila, archív)

A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a program támogatóinak köszönhetően már a rendezvény kezdete előtt is több mint egymillió forint, az elmúlt öt évben pedig tízmillió forintnyi adomány gyűlt össze – számolt be az eredményekről Leitold László, a szervező Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.


A támogatást megköszönve dr. Dávid Gyula, a kórház főigazgatója hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek részt vegyenek a szűrővizsgálatokon, ezek révén ugyanis évente nagyközségnyi honfitársunk élete menthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.