2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Veszprém

Ismét támogathatjuk a kórházat

Ötödik alkalommal rendezik meg az Egészség Útja programot szeptember 22-én. A nap során sporttal, kultúrával és szűrővizsgálatokkal is tehetünk egészségünkért, illetve támogathatjuk a Csolnoky Ferenc Kórházat.

Némedi Lajos és Leitold László mutatták be az idei program részleteit (fotó: Schöngrundtner Tamás)

Ezúttal a kormányzat egészségmegőrző programjához kapcsolódik a rendezvény. A közelmúltban bejelentett szűrőprogram a vastagbélrák megelőzését tűzte ki célul: évente közel tízezer magyart regisztrálnak a betegséggel, és körükben nagyarányú a halálozási arány. Korai felismeréssel azonban ez a betegség is kezelhető – hangsúlyozta Némedi Lajos alpolgármester az Egészség Útja beharangozó sajtótájékoztatóján.


Dr. Dávid Gyula főigazgató megköszönte a támogatást (fotó: Schöngrundtner Tamás)

Szeptember 22-én délelőtt a Lovassy László Gimnáziumban sportrendezvényeket, szűrővizsgálatokat szerveznek. Két kulturális programon is részt vehetnek az érdeklődők, amelyek bevételével a megyei kórház gasztroenterológiai osztályát támogathatják. Délelőtt a Hangvillában – a Kabóca Bábszínház szervezésében – a Cókmók, avagy a morgolódó szekrénymanó című előadást tekinthetik meg, este pedig a Petőfi Színházban a Sing Sing Sing musicalt mutatják be.

A rendezvényen az egészséges életmódot, így a helyes táplálkozást is propagálják majd (fotó: Domján Attila, archív)

A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a program támogatóinak köszönhetően már a rendezvény kezdete előtt is több mint egymillió forint, az elmúlt öt évben pedig tízmillió forintnyi adomány gyűlt össze – számolt be az eredményekről Leitold László, a szervező Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke.


A támogatást megköszönve dr. Dávid Gyula, a kórház főigazgatója hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek részt vegyenek a szűrővizsgálatokon, ezek révén ugyanis évente nagyközségnyi honfitársunk élete menthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.