2020. március 31., kedd
Árpád

Extra

Istenes László: Érzelmesebb apuka lettem

Istenes László élete egyik legnehezebb időszakáról vallott a Lokálnak. Elismeri, hogy korábban túl fiatal volt az apasághoz, de második házasságában szerencsére minden jól alakult. Legkisebb gyermeke, Benedek már 12 éves, és annyira le tudja venni a lábáról, hogy gyakran elérzékenyül. 

Az első feleségemmel 12 év után elváltunk, ezután ő kiköltözött két közös gyermekünkkel Bencével (Istenes Bence műsorvezető – a szerk.) és Bogival Németországba, ami életem egyik legnehezebb időszaka volt – kezdte Istenes László a Lokálnak. – Hozzá kellett szoknom, hogy nem láthatom őket nap mint nap. Persze folyamatosan beszéltünk telefonon, és leveleztünk is, de volt, hogy két hónapig nem tudtunk találkozni, ami lelkileg nagyon megviselt bennünket. Ilyenkor a közös levelezéseink olvasása adott erőt – mesélt élete egyik legnehezebb időszakáról a TV2 Mokka műsorvezetője, aki úgy érzi, ma már sokkal érzelmesebb édesapa, mint korábban volt.


– Amikor az első gyermekem, Bence született, mindössze 23 éves voltam. Gyerekként fogtam egy gyereket. Persze akkor is megvolt bennem a felelősség és a mérhetetlen szeretet iránta. A most 12 éves Benedeknél viszont sokkal érzelmesebb apuka lettem. Nyilván ez a kornak és az érettségemnek is betudható. A vele töltött időt jobban tudom értékelni, mint korábban, és hamar elérzékenyülök. Elég, ha csinál egy szép cselt vagy rúg egy gólt a meccsein, és máris bepárásodik a szemem. Sokat vagyunk együtt, imádunk focizni – mondta az 53 éves Istenes. A műsorvezető második feleségével 22 éve él boldog házasságban.

fotó: Mónáth Éva/Evam

– Egy válás után nyilván óvatosabb, megfontoltabb az ember és nehezebben nyit egy új kapcsolat felé, így volt ez velem is. Jelenlegi feleségem, Kata azonban hamar eloszlatta minden kétségemet. Huszonkét éve élünk boldog házasságban, úgyhogy az idő minket igazol. A kapcsolatunk pedig csak szorosabbá vált, amikor 17 évvel ezelőtt megszületett Franci, majd Benedek. Persze nálunk is voltak hullámvölgyek, előfordultak nézeteltérések, de ezeket mindig megbeszéltük és közösen megoldottuk. A kapcsolatunk fő mozgatórúgói a szeretet, az elfogadás, a tisztelet és a humor. Talán közhelynek tűnik, de a házasságunk egyik titka az, hogy segítjük és támogatjuk egymást mindenben, és sose gátoljuk semmiben a másikat. Ebben a házasságomban már sokkal érzelmesebb és érettebb vagyok, szerintem ezért is működik ennyire jól – tette hozzá Istenes László.


fotó: Mónáth Éva/Evam

 

Kapcsolódó Cikkek