EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Január elsején lép hatályba a közjegyzői díjszabásról szóló rendelet

A közjegyzői díjszabásról szóló igazságügyi minisztériumi (IM-) rendelet 2019. január 1-jén lép hatályba – az erről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

Először a hirado.hu írta meg pénteken, az IM-re hivatkozva, hogy nem október elsején – mint az korábban elterjedt – lép hatályba az a rendelet, amely emeli a közjegyzői díjak mértékét.

Emlékeztettek: a díj kiszabásának és megfizetésének módját az állam határozza meg. Az erről szóló rendelet a polgári közjegyzőség visszaállításakor, 1991-ben született.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.