EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,78 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Zalaegerszeg

Játékos gyógyítás

Gyerekek gyógyítottak hétvégén délelőtt Zalaegerszegen. A játékkórház betegei plüssállatok voltak, rajtuk keresztül tapasztalhatták meg a kicsik, hogy nem is annyira félelmetes egy orvosi vizsgálat, ahogy gondolják. A rendezvényen emellett az egészségmegőrzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A Zalaegerszegi Női Szalon és a Női Egészségért Alapítvány közös szervezésében, valamint a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda szakmai támogatásával valósulhatott meg a program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel, egyúttal felhívja a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára már pici korban. A kicsiket második alkalommal hívták játékos délelőttre. Ezúttal a sebészeti, szemészeti, belgyógyászati osztályon, valamint a fogászaton gyógyíthattak és tanulhattak a csöppségek, és imitált kórházi környezetben láthattak bele a különböző területekbe, ahol meggyógyíthatták saját kedvenceiket. Egyúttal megtanulhatták a helyes fogmosás szabályait, és idén volt az első alkalom, hogy látásvizsgálaton is részt vehettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.