2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Zalaegerszeg

Játékos gyógyítás

Gyerekek gyógyítottak hétvégén délelőtt Zalaegerszegen. A játékkórház betegei plüssállatok voltak, rajtuk keresztül tapasztalhatták meg a kicsik, hogy nem is annyira félelmetes egy orvosi vizsgálat, ahogy gondolják. A rendezvényen emellett az egészségmegőrzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A Zalaegerszegi Női Szalon és a Női Egészségért Alapítvány közös szervezésében, valamint a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda szakmai támogatásával valósulhatott meg a program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel, egyúttal felhívja a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára már pici korban. A kicsiket második alkalommal hívták játékos délelőttre. Ezúttal a sebészeti, szemészeti, belgyógyászati osztályon, valamint a fogászaton gyógyíthattak és tanulhattak a csöppségek, és imitált kórházi környezetben láthattak bele a különböző területekbe, ahol meggyógyíthatták saját kedvenceiket. Egyúttal megtanulhatták a helyes fogmosás szabályait, és idén volt az első alkalom, hogy látásvizsgálaton is részt vehettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.