EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Sopron

Jól cseng Kónyai Tibor neve

A közelmúltban nagy sikerű fővárosi koncerttel ünnepelte ötéves fennállását a Lilienn & Kónyai Tibor duó. A soproni zongorista neves magyar művészekkel dolgozott együtt pályája során, másik formációjával Németországban sikeres.

Kónyai Tiborék koncertje az Egyesült Államokban is nagy sikert aratott
Fotó: KT

Számos felkérésnek tett ebben az évben az egyre népszerűbb Kónyai Tibor. A soproni zongoraművész az idén fellépett egyebek mellett a Dívák és Ízek koncertsorozat keretében a Zwack Unicum Múzeumban, több koncertet adott a fővárosban, látható volt a SzerencseSzombat című műsorban, a zsámbéki Gershwin-esten pedig a Kék rapszódiát játszotta Jacsó Erika fuvolaművésszel. Emellett Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész meghívására a Fesztivál Akadémia after partyján adtak koncertet.


Ötéves fennállását ünnepli a duó
Fotó: KT

Kónyai Tibor kitartó munkája beérni látszik, hiszen egyre többen ismerik Magyarországon. A Sopronban élő zongorista, zeneszerző fúvósokból és vonósokból álló zenekarával, az Art Classic együttessel hét saját szerzői lemezt jelentetett meg az elmúlt években. A hazai jazz több kitűnő és elismert énekesnőjével volt koncertje, például Micheller Myrtillel, Malek Andreával, Váczi Eszterrel, Fábián Julival és Cserháti Zsuzsával.
A zenész jelenleg Lilienn & Kónyai Tibor duója ötéves fennállását ünnepli.
– Sokat köszönhetek ennek a felállásnak, hiszen eljuthattunk Dániába, ahol a nagykövetségen muzsikáltunk, megfordultunk Spanyolországban, de örömmel emlékszem vissza a Los Angeles-i fellépésünkre is. Pár hete pedig a Budapest Jazz Clubban adtunk koncertet – mesélte Tibor.

Kónyai Tibor reméli, hogy hamarosan újra kijuthat Amerikába
Fotó: KT

A zongorista azonban egy másik duettel is sikeres: – Estelle Berlinben élő különleges hangú, érzékeny énekesnő. Az autentikus népdaléneklés mellett különböző műfajok, a jazz, pop, latin és francia dalok előadója. Több neves berlini jazzklubban – Ufer Cafe, Zimmer16, Haus der Sinne – adott koncertet. Vele legközelebb szeptemberben lesz közös műsora Olaszországban.
Kónyai Tibor az év végéig még szülővárosában, Sopronban is fellép, de bízik benne, hogy néhány hónap múlva ismét kijut az Egyesült Államokba, ugyanis körvonalazódni látszik egy San Franciscó-i turné.


Fotó: KT

A duó többször volt látható televíziós műsorokban 
Fotó: KT

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.