2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Sopron

Jól cseng Kónyai Tibor neve

A közelmúltban nagy sikerű fővárosi koncerttel ünnepelte ötéves fennállását a Lilienn & Kónyai Tibor duó. A soproni zongorista neves magyar művészekkel dolgozott együtt pályája során, másik formációjával Németországban sikeres.

Kónyai Tiborék koncertje az Egyesült Államokban is nagy sikert aratott
Fotó: KT

Számos felkérésnek tett ebben az évben az egyre népszerűbb Kónyai Tibor. A soproni zongoraművész az idén fellépett egyebek mellett a Dívák és Ízek koncertsorozat keretében a Zwack Unicum Múzeumban, több koncertet adott a fővárosban, látható volt a SzerencseSzombat című műsorban, a zsámbéki Gershwin-esten pedig a Kék rapszódiát játszotta Jacsó Erika fuvolaművésszel. Emellett Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész meghívására a Fesztivál Akadémia after partyján adtak koncertet.


Ötéves fennállását ünnepli a duó
Fotó: KT

Kónyai Tibor kitartó munkája beérni látszik, hiszen egyre többen ismerik Magyarországon. A Sopronban élő zongorista, zeneszerző fúvósokból és vonósokból álló zenekarával, az Art Classic együttessel hét saját szerzői lemezt jelentetett meg az elmúlt években. A hazai jazz több kitűnő és elismert énekesnőjével volt koncertje, például Micheller Myrtillel, Malek Andreával, Váczi Eszterrel, Fábián Julival és Cserháti Zsuzsával.
A zenész jelenleg Lilienn & Kónyai Tibor duója ötéves fennállását ünnepli.
– Sokat köszönhetek ennek a felállásnak, hiszen eljuthattunk Dániába, ahol a nagykövetségen muzsikáltunk, megfordultunk Spanyolországban, de örömmel emlékszem vissza a Los Angeles-i fellépésünkre is. Pár hete pedig a Budapest Jazz Clubban adtunk koncertet – mesélte Tibor.

Kónyai Tibor reméli, hogy hamarosan újra kijuthat Amerikába
Fotó: KT

A zongorista azonban egy másik duettel is sikeres: – Estelle Berlinben élő különleges hangú, érzékeny énekesnő. Az autentikus népdaléneklés mellett különböző műfajok, a jazz, pop, latin és francia dalok előadója. Több neves berlini jazzklubban – Ufer Cafe, Zimmer16, Haus der Sinne – adott koncertet. Vele legközelebb szeptemberben lesz közös műsora Olaszországban.
Kónyai Tibor az év végéig még szülővárosában, Sopronban is fellép, de bízik benne, hogy néhány hónap múlva ismét kijut az Egyesült Államokba, ugyanis körvonalazódni látszik egy San Franciscó-i turné.


Fotó: KT

A duó többször volt látható televíziós műsorokban 
Fotó: KT

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.