EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Veszprém

Jól fizető, biztos állás várja, aki elvégzi az egyetemet

Sorra rendezték meg a Pannon Egyetem karai évnyitó ünnepségeiket. Az intézmény központi tanévnyitója a Mérnöki Kar rendezvénye volt pénteken.

A napokban rendezték meg évnyitó ünnepségeiket a Pannon Egyetem karai (fotó: Domján Attila)

– Önök rangos, a minőség iránt elkötelezett, kutatásfejlesztés-orientált, ugyanakkor hallgatóbarát és közösséget teremtő intézményt választottak, ahol a szakmai ismereteken túl baráti kapcsolatokra, közösségi élményekre is szert tehetnek, és amennyiben szükségük lenne rá, a személyes törődést is megtapasztalhatják – köszöntötte büszkén ünnepi beszédében az elsőéves hallgatókat az intézmény rektora, dr. Gelencsér András.


– Magasra tettük a lécet, de ha megugorják, garantálni tudjuk a jól fizető, biztos állást és a szakmai sikereket. Pillantsanak rá valamelyik szomszédjukra; ha az eddigi trend folytatódik, kettejük közül az egyik már nem fog itt ülni a diplomaátadó ünnepélyen. Mutassák meg, hogy önök mások, tegyenek meg mindent, hogy ez ne így legyen, vegyék komolyan a feladataikat, és segítsék egymást is! – biztatta tovább a rektor a Mérnöki Kar újoncait.

Gelencsér András szerint jól fizető, biztos állás vár a jól teljesítő hallgatókra (fotó: Domján Attila)

Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója is köszöntötte az évnyitó résztvevőit, kiemelte a cég újító szellemét és az egyetemmel való igazán nyerő együttműködését: minden évben harminc diák írja náluk a szakdolgozatát.


Dr. Németh Sándor docens, a Mérnöki Kar dékánja ünnepi gondolatait a sikeres egyetemi fejlesztések, az oktatók elismerései köré fonta, majd kiemelte azt is, hogy a következő év nemcsak azért igazi kihívás, mert a dékán első tanéve lesz, hanem mert jubileum előtt is állnak: jövőre ünneplik a Veszprémi Vegyipari Egyetem alapításának 70. évfordulóját.

Magasan a léc, amit a gólyáknak meg kell ugraniuk (fotó: Domján Attila)

Az ünnepség folytatásában díjakat, jubileumi emléklapokat, oktatói és hallgatói elismeréseket nyújtottak át, valamint átadták a vas-, gyémánt- és aranydiplomákat. Pro Meritis díjat vehetett át a polgármestertől dr. Németh Zoltán, aki oktatói tevékenysége mellett számos szakdolgozat, TDK-dolgozat témavezetője. Nyolc éven át a Mérnöki Kar dékánhelyettesi pozícióját is betöltötte, 2008 óta a Veszprémi Egyetemi Sport Club elnöke. A Volkra Ottó-díjat dr. Markó László vehette át, aki több éven keresztül töltötte be a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Kémiai Kutatóintézetének igazgatói, valamint az MTA Kémiai Tudományok Osztályának elnöki pozícióját. 1996-tól 2002-ig az MTA Veszprémi Területi Bizottságának elnöke volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.