2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Szombathely

Jól sikerült a pólósok főpróbája

Szeptember közepén négy OB I-es csapat küzdött meg az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új medencéjében a III. Aligátor Kupáért. A szombathelyiek két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmet szerezve hangoltak a bajnokságra.

Másfél hónapos felkészülésen van túl a csapat Fotó:hungarysport.hu

A felkészülési torna első meccsén a Racionet Honvéd 16-8-ra, nagyon magabiztosan legyőzte az AVUS csapatát. A szombathelyi csapatban először szállt vízbe a két új igazolás, Irmes Pál és Takács János. A Honvéd legjobb játékosai a 4 gólos Szívós, illetve a 3-3 gólos Kardos és Manhertz voltak.


Az 1. fordulóban tehát még könnyűnek bizonyult a szombathelyi OB I-es csapat, aztán a 2. fordulóban, az UVSE ellen már javítottak, 12-6-ra győztek Matajsz Márk ,,fiai”. A torna 3. fordulójában a pécsiek elleni meccs döntötte el a hibátlan Honvéd mögötti ezüstérem sorsát.

A Pécs csapatával is összecsaptak az aligátorok a  III. Aligátor Kupáért Fotó:hungarysport.hu

A győztes meccs után kérésünkre a korábbi Európa-bajnok, dr. Vincze Balázs, a szombathelyiek szakmai igazgatója értékelte a III. Aligátor Kupát.


– Mindenképp hasznos volt a viszonylag hosszú, jó másfél hónapos felkészülési időszak után ez a torna. Megmértük, hol tartunk az ellenfelekhez képest, hogy hol tart a mi csapatunk és hol tartanak egyenként a játékosaink. Ez egy olyan értékmérő volt, amelyen megfelelő színvonalú partnerek, a Honvéd, az UVSE és a PVSK ellen játszhattunk. Volt közöttük erősebb, egyenrangú és gyengébb is – fogalmazott a szakmai igazgató, majd hozzátette, hogy a célok nem változnak, továbbra is az OB I-ben maradás a legfőbb feladat.

– A keret alkalmas arra, hogy jövőre is OB I-es maradjon, 2 új játékosunk beilleszkedése rendben zajlott, úgy láttam, hogy nagyon gyorsan csatlakoztak, nőttek fel a többiekhez. A csapat jól halad, szerintem jelenleg előbbre tartunk, mint tavaly ilyenkor. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, a fő cél a bennmaradás, de a 9–12. hely megszerzéséről sem teszünk le. Szeretném, ha a 2018/2019-es bajnokság végén is ugyanolyan nyugodtan játszhatnánk és várhatnánk a rájátszást, mint a 2017/2018-as év végén tehettük – mondta dr. Vincze Balázs.

Október elején kezdődik a bajnokság, a cél a OB I-ben maradás Fotó:hungarysport.hu

Időközben kisorsolták az E.ON férfi OB I-es vízilabda-bajnokság csoportbeosztásait. A legutóbbi bajnokságban 13. helyen végző AVUS ezúttal az A csoportba került, a tavalyi ezüstérmes FTC a bronzérmes Eger mellett a BVSC, a Racionet Honvéd, a Pécs, a Szentes és a KSI mellé. Az alapszakasz a tervek szerint október 3-tól 2019. február 23-ig tart, a középszakasz 2019. március 2-től április 24-ig, a rájátszás pedig május 1-jén kezdődik.

Az AVUS számára az OB I-es bajnokság október 3-án rajtol, az ellenfél a Honvéd lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.