EUR: 360,95 Ft
CHF: 340,38 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Joshua: King Konggal is kiállnék

Anthony Joshuának nemcsak az ázsiója, a szája is megnőtt Alekszandr Povetkin kiütése után. A brit öklöző a WBC bajnokával, Deontay Wilderrel szeretne meccselni, de bármelyik nehézsúlyúval, sőt King Konggal is megmérkőzne.

Profimedia, Press Association

Profimedia, Alamy

A 22 meccs óta veretlen Joshua a múlt hét végén a Wembley Stadionban elintézte az orosz Povetkint a WBA, az IBF, a WBO és az IBO nehézsúlyú övéért vívott harcban. Nem csoda, hogy megnőtt az önbizalma a technikai KO-val aratott sikere után, és máris készen áll a következő csatára. Három ellenfél jöhet számításba, a két brit, Dillian Whyte (24 győzelem, 1 vereség) és Tyson Fury (27, 0), illetve az amerikai Deontay Wilder (40, 0).


– Bárkivel ringbe szállok, legyen az Tyson Fury vagy King Kong, mert ő sem okozna problémát – mondta legfrissebb győzelme után Joshua. – Deontay Wilderrel is meccselnék, ha az urak tényleg készen állnak, hívják Eddie Hearnt, a promoteremet!

Ha ez ilyen egyszerű volna. Egyelőre csak a dátum: 2019. április 13. és a helyszín, London biztos. A szurkolóknak a Whyte elleni 2015-ös meccs visszavágója is megfelelne, ám a promoter többre vágyik. Hearn szerint ha Los Angelesben Fury legyőzi Wildert, akkor egy visszavágót is lekötnek, ha Wilder nyer, akkor újbóli tárgyalások jönnek.

Kapcsolódó Cikkek