2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Ózd

Jótékonysági horgászverseny – némi szálkával

 Fogja ki az aranyhalat! – ezzel a felhívással hirdetett idén is horgászversenyt Bakk Tamás az ózdi csónakázótavon. A rendezvény bevételéből három szervezet részesült.

Az ötletgazda-rendező az elmúlt évben első alkalommal lebonyolított verseny sikerén felbuzdulva ismét tópartra hívta a horgászokat, akik ötezer forint nevezési díj ellenében vehettek részt a megmérettetésen. Ezt megelőzően három halat megjelöltek, és ezek kifogása döntött volna a helyezésekről. Csakhogy a verseny ideje alatt a három célpontnak nem volt étvágya, és közülük egyik sem akadt a horogra. A húsz versenyző horgász így díjazás nélkül maradt. Ezért az első három helyezésért járó pénzösszeg teljes egészében jótékonysági célokat szolgált. Százezer forint értékű vásárlási utalványt kapott az Ózdi Művelődési Intézmények, amit gyermekprogramok támogatására használhatnak fel. Ötvenezer forint jutott a kiskapudi állatmenhelyre, míg huszonötezer forintot a Magyar Vöröskereszt ózdi szervezete vehetett át.


Nem segített a város

Bakk Tamás elmondta, hogy a verseny megrendezéséhez összefogásra volt szükség. Három ismert helyi vállalkozó mellett Riz Gábor országgyűlési képviselő és a Fidelitas nyújtott anyagi támogatást, de a város választott – tehát nem listás – önkormányzati képviselői is áldoztak keretükből a nemes célra. A rendező hozzátette, hogy személyesen is megkereste Janiczak Dávidot, ám nem járt sikerrel, mert a polgármester ebben az évben is elzárkózott a horgászverseny támogatásától, ahogy két alpolgármestere is. A képviselők közül volt, akinek már elfogyott az idei pénzügyi kerete, egy másik képviselő húszezer forintos hozzájárulását viszont – Bakk Tamás elmondása szerint – nem engedélyezték a politikai felettesei.

Fotó: Lokál
A csali nem érdekelte az aranyhalat

Fotó: Lokál
Bakk Tamás  ahogyan tavaly, úgy idén is sikeres horgászversenyt szervezett

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.