EUR: 328,61 Ft
CHF: 298,60 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Kampányt indít a kormány a Soros–Sargentini-jelentés miatt

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament. A kormány a jelentés kapcsán az Európai Unió Bíróságához fordul, az Országgyűlés pedig határozatban fejezheti ki tiltakozását a bevándorláspárti erők Magyarország elleni politikai támadása miatt – írja a Magyar Idők.

A kormány egy tájékoztató akcióval is reagál a Soros–Sargentini-jelentésre. A kormány különböző hirdetésekben hívja fel a figyelmet majd a Magyarországot bíráló jelentés helytelenségére.


Mint arról már korábban beszámoltunk  a Soros–Sargentini-jelentés elleni határozati javaslatot terjesztett a Ház elé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely. A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát” – tartalmazza az ország szuverenitásának megvédéséről szóló előterjesztés.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek