EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Kamu volt a chemnitzi migránsvadászat

Nem hisz a chemnitzi „migránsvadászatról” szóló híreknek Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal vezetője.

Mint emlékezetes, az egykori Karl-Marx-Stadtban augusztus 27-ére virradó éjjel két hamis okmánnyal rendelkező migráns halálra szurkált egy német állampolgárságú 38 éves férfit, ezt követően még aznap este felháborodott tüntetők lepték el Chemnitz utcáit.


Fotó: businessinsider.com

A videóról, amely bejárta a világsajtót, Hans-Georg Maassen most azt állítja: az alkotmányvédelemnek nincsenek megbízható információi arra vonatkozóan, hogy valóban történtek ilyen hajtóvadászatok.

„Szerintem jó okok szólnak a mellett, hogy célzottan hamis információról van szó, ami valószínűleg azt szolgálja, hogy elterelje a nyilvánosság figyelmét a chemnitzi gyilkosságról” – fogalmazott a titkosszolgálati vezető a Bildnek.

(MTI/EPA/Filip Singer)

Mint ismert, az események után a ballibeláris, migránssimogató sajtó – itthon és külföldön egyaránt – próbálta minél jobban hangsúlyozni a „neonáci migránsvadászat” a fentiek szerint hazug tényét, miközben igyekeztek elkenni magát a gyilkosságot. Azóta több tüntetés is volt a városban Angela Merkel kancellár migránspolitikája ellen.

Kapcsolódó Cikkek