EUR: 325,75 Ft
CHF: 294,30 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Dunaújváros

Karbantartás a hengerművekben

Az ISD Dunaferr Zrt. gyártóműveiben a nagyjavítások „csúcsszezonja” hagyományosan a július–augusztus, amikor rövid időre leáll a termelés, hogy elvégezhessék a szükséges karbantartási munkálatokat

A Meleghengerműben idén elsőként a léptetőgerendás kemence nagyjavítását végezték el a szakemberek. Az I-es tolókemencét teljes körű karbantartásnak vetették alá. A vízszintes és függőleges előnyújtónál a szokásos munkálatokat végezték el, a függőleges állványnál az egyik motort újrakábelezték, és mindkét függőleges motor új csapágykenő rendszert kapott. A coil-box felújítása is megtörtént. A végvágó ollón nyolc év után dobcserét kellett végrehajtani. A hengersoron pörgőbetéteket cseréltek az 1, 2, 4 és 6-os állványokban, valamint az 1-es állványban a résállító kapszulák cseréjére is sor került. Az I-es csévélőt gyakorlatilag teljesen felújították. Lezajlott néhány kisebb beruházás is: ezek közül a legnagyobb volumenű az 5-ös villamos alállomás megszakítóinak cseréje volt, megtörtént a 84–71-es daru teljes villamos és gépészeti felújítása, történtek fejlesztések a vízszintes és a készsori hidraulika-rendszerekben, és bizonyos szakaszokon sor került darusíncserékre is.


A Hideghengerműben a tekercsátadónál rutin karbantartási feladatokat hajtottak végre, beruházás nem történt. Gépészeti területen a tömítések, csúszófelületek, csapágyazások, hidraulikus berendezések ellenőrzésén volt a hangsúly. Villamos oldalról elsősorban a kábelezések és ki-, illetve bemeneti modulok ellenőrzése zajlott, továbbá ilyenkor van mód a szükséges programfrissítések, programátalakítások végrehajtására is. Nagyon fontos a berendezések portalanítása is, mert bár a központi hardveregységek klimatizált helyiségben vannak telepítve, a perifériás berendezéseknek sokat árthat a porterhelés. A savregenerálón a saját létszám mellett külső szakcégek is bekapcsolódtak a munkavégzésbe, a pácolón a szokásos gépészeti karbantartási feladatokat végezték el a gyártómű saját szakemberei. Az 1700-as dresszírozóberendezésen a karbantartási feladatok mellett végrehajtottak egy régóta várt beruházást is: megérkezett Ausztriából a felcsévélő berendezés új csévélődobja, ennek a beépítése és beüzemelése is megtörtént a nagyjavítás ideje alatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.