EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb XV.kerület

Kell-e fejleszteni a kerületi oktatási, nevelési intézményeket?

László Tamás, a kerület fideszes polgármesterjelöltje szerint a válasz egyértelműen az, hogy fejleszteni kell. Véleménye szerint az oktatásnak, nevelésnek, a jövő nemzedéke előmenetelének kell a legfontosabb célnak lennie. 

– Most, szeptember elején igencsak aktuális a téma, hogy milyen körülmények között kezdi csemeténk a bölcsődei, óvodai, iskolai tanévet. Fontos a környezet, az épület, az udvar, a felszereltség, és nagyon fontos a személyes gondoskodás, nevelés, oktatás, amit egy életre magával visz a gyermek – mondta lapunknak László Tamás, aki hozzátette, mindebben nagy szerepe van a kerületi önkormányzatnak. – Az intézményeket sorban fel kell újítani, ha szükséges, át kell alakítani, hogy minél hatékonyabban és gazdaságosabban működhessenek. A gondozókat, óvodapedagógusokat, tanárokat és mindenkit, aki naponta keményen dolgozik gyermekeink minél sikeresebb jövőjéért, támogatni, jutalmazni kell!


A Fóti utcai bölcsőde László Tamás előző polgármestersége alatt újult meg (fOTÓ:XVMEDIA.HU)

Amikor a baloldal átadta a kerületet László Tamásnak, meglehetősen rosszul álltak a dolgok.
– Akkor szinte az összes bölcsőde-, óvoda- és iskolaépület lepusztult volt, nem megfelelő kihasználtsággal működtek. Az előző négyéves ciklusomban teljesen megújult a Fő úti bölcsőde, a Patyolat Óvoda, a Hartyán és a Kontyfa iskola, részleges felújításon esett át a Sződliget utcai iskola és a Dózsa Gimnázium. Megújult az udvar vagy műfüves focipálya létesült a Mézes tagóvodában, a Vadvirág Óvodában, a Klapka György utcai óvodában, a Vácrátót téri óvodában, a Szent Korona iskolában, a Czabán iskolában, a Kossuth Lajos utcai iskolában, a Róbert Károly iskolában, a Molnár Viktor utcai óvodában, a Kolozsvár utcai iskolában, a Tóth István utcai iskolában és a László Gyula iskolában.
2014-ben azután ismét a baloldal vette át a kerület működtetését.
– Azóta kevés felújítás történt. Talán azt lehet megjegyezni, hogy a Fidesz–KDNP-frakció kezdeményezésére elkészült a Páskom parki óvoda, emellett a Kontyfa bölcsőde részleges felújítását megkezdték idén nyáron, jelentős késéssel. Persze ennek is örülni kell, de lett volna még mit tenni az elmúlt négy év alatt!

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.