EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szombathely

Kerekesszékből Európa trónjára

A szombathelyi Ekler Luca is részt vett a parasportolók berlini atlétikai Európa-bajnokságán. Távolugrásban új csúcsot állított fel.

Edzés közben Fotó:CSG

Ekler Luca 11 évesen egy máig sem beazonosított betegség miatt kerekesszékbe kényszerült. A rengeteg erőfeszítésnek köszönhetően szinte tökéletesen sikerült a felépülése, ezt bizonyítja – már parasportoló-pályafutása során megszerzett – számtalan érme is. A 20 esztendős atlétát a betegség felismerése óta a sport motiválja.


A sportpályán és azon kívül is szeretne példakép lenni Fotó:CSG

Ekler Luca 5,47 méteres világcsúccsal, világranglista-vezetőként érkezett a berlini kontinensviadalra, a női távolugrás T38-as kategóriájának küzdelmeire. A verseny napján mindenki megállapíthatta, hogy nagyszerűen sikerült a szombathelyi lány debütálása élete első Európa-bajnokságán. A parasportolók között, a távolugrás döntőjében érvényesítette a papírformát, és 5,39 méteres eredménnyel, fölényesen, 68 centit verve a második helyezettre Luca új Európa-bajnoki csúccsal diadalmaskodott. Másnap a 200 méteres síkfutásban is rajthoz állt és 27,92 másodperces időeredményével bronzérmet érdemelt ki, újabb két nap múlva pedig 100 méteren ért el 4. helyezést.

Új csúccsal nyerte meg az Európa-bajnokságot Fotó:atletika.hu

Ekler Lucát a városvezetés is felköszöntötte. A jövőben a tehetséges lány lesz a Vas megyében fogyatékkal élő sportolók nagykövete és egyben példaképe. – Szeretnék követendő példaként segíteni az országban és a régiónkban élő parasportolóknak. Mindent megteszek nemcsak a sportpályán, hanem azon kívül is – fogalmazott a világcsúcstartó Európa-bajnok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.