EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Egyéb Szombathely

Kerekesszékből Európa trónjára

A szombathelyi Ekler Luca is részt vett a parasportolók berlini atlétikai Európa-bajnokságán. Távolugrásban új csúcsot állított fel.

Edzés közben Fotó:CSG

Ekler Luca 11 évesen egy máig sem beazonosított betegség miatt kerekesszékbe kényszerült. A rengeteg erőfeszítésnek köszönhetően szinte tökéletesen sikerült a felépülése, ezt bizonyítja – már parasportoló-pályafutása során megszerzett – számtalan érme is. A 20 esztendős atlétát a betegség felismerése óta a sport motiválja.


A sportpályán és azon kívül is szeretne példakép lenni Fotó:CSG

Ekler Luca 5,47 méteres világcsúccsal, világranglista-vezetőként érkezett a berlini kontinensviadalra, a női távolugrás T38-as kategóriájának küzdelmeire. A verseny napján mindenki megállapíthatta, hogy nagyszerűen sikerült a szombathelyi lány debütálása élete első Európa-bajnokságán. A parasportolók között, a távolugrás döntőjében érvényesítette a papírformát, és 5,39 méteres eredménnyel, fölényesen, 68 centit verve a második helyezettre Luca új Európa-bajnoki csúccsal diadalmaskodott. Másnap a 200 méteres síkfutásban is rajthoz állt és 27,92 másodperces időeredményével bronzérmet érdemelt ki, újabb két nap múlva pedig 100 méteren ért el 4. helyezést.

Új csúccsal nyerte meg az Európa-bajnokságot Fotó:atletika.hu

Ekler Lucát a városvezetés is felköszöntötte. A jövőben a tehetséges lány lesz a Vas megyében fogyatékkal élő sportolók nagykövete és egyben példaképe. – Szeretnék követendő példaként segíteni az országban és a régiónkban élő parasportolóknak. Mindent megteszek nemcsak a sportpályán, hanem azon kívül is – fogalmazott a világcsúcstartó Európa-bajnok.

Kapcsolódó Cikkek