EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb XVI.kerület

Kerületünkbe érkezik a Richter Egészségváros

A motiváció hiánya, a hosszú előjegyzési lista és a diagnózistól való félelem – szakértők szerint ezek a leggyakoribb okai annak, hogy még mindig miért vesznek részt kevesen a szükséges szűrővizsgálatokon. Szeptember 8-án kerületünkbe érkezik a Richter Egészségváros. 

A Havashalom parkban reggel 9 órától egyszerre több fontos szűrésen is ingyenesen vehetnek részt az eseményre kilátogatók. Ráadásul minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért adománypont jár.


Ma már egyre többet hallani az egészségtudatosság és a megelőzés fontosságáról. A szűréseken való részvétel azonban még mindig messze elmarad az elvárttól. Pedig a prevenció és a betegség időbeli diagnosztizálása életeket menthet.

Több,mint 30 sátorban várják az egészségükért tenni vágyókat

– A szűréseken való részvétel egyik legnagyobb gátló tényezője az idő szűkössége. Sokszor inkább az interneten keresgélnek az emberek a betegségekkel kapcsolatban is, mert az gyorsabb és könnyebben elérhető. Ugyanakkor ezeknek az információknak a hitelessége megkérdőjelezhető. Nagyon jó lenne a szakmai ellátás irányába terelni az embereket – hangsúlyozta dr. Kiss Marianna, a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatója.


Dr. Kiss Marianna, a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatója szerint a szűréseken való részvétel egyik legnagyobb gátló tényezője az idő szűkössége

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára az Egészségváros programot, melynek mottója: Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak. A program szeptember 8-án a Havashalom parkba érkezik, ahol több mint 30 sátorban várják az egészségükért tenni vágyókat többek között olyan prevenciós vizsgálatokkal, mint prosztataszűrés, csontsűrűségmérés, érszűkület-vizsgálat, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés vagy éppen szív- és érrendszeri kockázatfelmérés.  Emellett színes családi programok, bábszínház, zenei produkció, közös tornaóra Katus Attilával és ismert személyek – Szily Nóra, Tari Annamária, Béres Alexandra – érdekes előadásai várják a rendezvényre látogatókat.

– Egy-egy rendezvényen a szűréseken részt vevők átlagosan mintegy 50 százalékánál találunk olyan eredményeket, amelyek indokolttá teszik, hogy az egyén továbbmenjen az alapellátásba vagy a szakorvosi ellátásba – fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A Richter Egészségváros keretében elérhető valamennyi vizsgálat és tanácsadás ingyenes, sőt a részvételért adománypont, azaz 300 forint jár. Az összegyűlő összeg a nap végén hozzáadódik a Richter Gedeon Nyrt. által  felajánlott 2 millió forintos alapadományhoz, amelyből flexibilis endoszkóp beszerzését tervezi a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat.

Kapcsolódó Cikkek