EUR: 321,22 Ft
CHF: 282,39 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Békéscsaba

Készen állnak az új kihívásokra a szakképzési centrumban

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban a szakmai gyakorlatok, vizsgák miatt kicsit másképpen alakul mind az év vége, mind az év eleje. A pedagógusok és a diákok csak július végén fejezték be az évet, augusztus 20-tól pedig újra indult a következő tanév előkészítése. A tanulók jelentős részének a nyári szünet egyet jelentett a szakmai ismeretek további bővítésével.

Mucsi Balázs főigazgató szerint szeptember elseje a nagymamák ünnepe, a gyerekek visszatérnek az iskolába, ők pedig kipihenhetik a nyári hónapokat. Az elmúlt hetekben a tagintézményeknek is volt lehetőségük felkészülni az új tanév kihívásaira. Ugyan a végeleges beiskolázási adatok még nincsenek meg, annyi már látszik, hogy hasonló adatokkal számolhatnak, mint a korábbi években. „A megye legnagyobb szakgimnáziuma és szakközépiskolája, valamint centruma a békéscsabai” – mondta el Mucsi Balázs. Nemcsak a kilencedikes diákok vannak jelen ismét nagy számban, de egyelőre úgy látszik, a felnőttoktatásban is komoly részvételi arány várható. A képzések ezen ága 2015-ben indult, azóta a jelentkezők száma évente megduplázódott.


Mint a főigazgatótól megtudtuk, a következő két évben jó eséllyel 3,5–4,5 milliárd forintnyi forrással gazdálkodhatnak a különböző pályázatokból. Fejlesztések, átalakítások is zajlottak a nyári időszakban. Az egyik a Vízmű tornacsarnokának modernizálása volt, amely a röplabda-akadémia részeként szolgálhatja a jövőben a Békéscsabai Röplabda SE utánpótlását és az intézmény diákjait. A jövőben az öltözői rész, a szertár is megújul.

Folytatódik az a tendencia is, amely szerint a helyi vállalkozások igyekeznek támogatni a szakképzést azzal, hogy saját legmodernebb eszközeikkel rendeznek be egy-egy termet. Ezáltal a diákok is biztosan azt a tudást szerzik meg, amelyre később a cégeknek szükségük lesz.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.