EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Egyéb Békéscsaba

Készen állnak az új kihívásokra a szakképzési centrumban

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban a szakmai gyakorlatok, vizsgák miatt kicsit másképpen alakul mind az év vége, mind az év eleje. A pedagógusok és a diákok csak július végén fejezték be az évet, augusztus 20-tól pedig újra indult a következő tanév előkészítése. A tanulók jelentős részének a nyári szünet egyet jelentett a szakmai ismeretek további bővítésével.

Mucsi Balázs főigazgató szerint szeptember elseje a nagymamák ünnepe, a gyerekek visszatérnek az iskolába, ők pedig kipihenhetik a nyári hónapokat. Az elmúlt hetekben a tagintézményeknek is volt lehetőségük felkészülni az új tanév kihívásaira. Ugyan a végeleges beiskolázási adatok még nincsenek meg, annyi már látszik, hogy hasonló adatokkal számolhatnak, mint a korábbi években. „A megye legnagyobb szakgimnáziuma és szakközépiskolája, valamint centruma a békéscsabai” – mondta el Mucsi Balázs. Nemcsak a kilencedikes diákok vannak jelen ismét nagy számban, de egyelőre úgy látszik, a felnőttoktatásban is komoly részvételi arány várható. A képzések ezen ága 2015-ben indult, azóta a jelentkezők száma évente megduplázódott.


Mint a főigazgatótól megtudtuk, a következő két évben jó eséllyel 3,5–4,5 milliárd forintnyi forrással gazdálkodhatnak a különböző pályázatokból. Fejlesztések, átalakítások is zajlottak a nyári időszakban. Az egyik a Vízmű tornacsarnokának modernizálása volt, amely a röplabda-akadémia részeként szolgálhatja a jövőben a Békéscsabai Röplabda SE utánpótlását és az intézmény diákjait. A jövőben az öltözői rész, a szertár is megújul.

Folytatódik az a tendencia is, amely szerint a helyi vállalkozások igyekeznek támogatni a szakképzést azzal, hogy saját legmodernebb eszközeikkel rendeznek be egy-egy termet. Ezáltal a diákok is biztosan azt a tudást szerzik meg, amelyre később a cégeknek szükségük lesz.


Kapcsolódó Cikkek