2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Sopron

Készül az új szezonra a Sopron Basket

Több probléma is nehezíti a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának felkészülését, de Török Zoltán hisz benne, hogy a Sopron ugyanaz az együttes tud maradni, mint tavaly, és bírni fogja a kettős terhelést. A klub ügyvezető igazgatója mesélt lapunknak a felkészülésről.

 

Török Zoltán a nehézségek ellenére is bízik egy újabb sikeres szezonban
Fotó: Gazsovics Kriszitán

Nehéz lesz túlszárnyalni a tavalyi szezont… Mik az idei tervek?


Mi nem így gondolkodunk. A csapatunk olyan tettet hajtott végre az elmúlt szezonban, amilyet korábban a több mint 100 éves magyar kosárlabda történetében senki. Az az eredmény már történelem, mi pedig ugyanaz a Sopron szeretnénk maradni, amely tavaly ilyenkor voltunk. A földön járunk, és remélem, ez így is marad.

Milyen hangulatban és ütemben halad a felkészülés?


Rengeteg probléma hátráltat bennünket, hiszen a centerposztról három játékosunk is kiesett, és egyelőre nem sikerült megoldanunk a pótlásukat. A csapat rendelkezésre álló része azonban nagyon keményen dolgozik, és ez erőt ad mindenkinek a klubnál. Vannak fiatal játékosaink, akik közül többen is kiugrás előtt állnak, és ennek megfelelően teszik a dolgukat. Valamennyi probléma ellenére bizakodóak vagyunk.

A lányok már készülnek a szeptember 30-ai nyitányra
Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Mit kell tudni az érkezőkről és távozókról?

Jelena Milovanovic babát vár, Alaina Coates pedig nem az általunk elvárt időpontban szeretett volna érkezni, vele szerződést bontottunk. Tina Jovanovic sérült. Irányítói posztra a Zalaegerszegen kölcsönben szereplő Varga Kamilla került vissza a keretünkbe, továbbá Amanda Zahui svéd játékos van az érkezők listáján. Keresünk még egy meghatározó centert, de a felkészülés ezen kései időszakában ez már nem könnyű feladat.

Iniguez mesterrel tavaly sporttörténelmet írtak a soproni lányok
Fotó: Gazsovics Krisztián

 

Tavaly a nemzetközi porondon bizonyított a csapat. Idén is az Euroliga a fő csapásirány, vagy fontosabbak a hazai küzdelemsorozatok?

Az alapszakaszban továbbra is a nemzetközi szereplés a fontosabb, de ez nem azt jelenti, hogy a magyar bajnokságot nem vesszük komolyan. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a hazai pontvadászatban mélyebb rotációval játsszunk. Bízom benne, hogy a keret bírni fogja a kettős terhelést.

Rendezték a sorokat
A Török Zoltánnal készült interjú után kaptuk a hírt, hogy megérkezett a csapathoz Amanda Zahui, aki már teljes értékű munkát végezhet. Tina Jovanovic sérülése után megkezdte a rehabilitációt, pótlására edzésszerződést kötött a klub egy korábbi játékosával, Iva Cuzic-Sliskoviccsal,  Candice Dupree pedig a szezon végéig írt alá.

Több változás is lesz a keretben
Fotó: Gazsovics Krisztián

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.