EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szekszárd

Két keréken a tisztább levegőért

Az első autómentes napot elsősorban a gyerekek számára szervezték Fotó: Nagy Nándor

Szeptember 19-én és 22-én Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány autómentes napokat szervezett Szekszárdon. Az akciók célja, hogy ezeken a napokon a városban érzékelhetően csökkenjen a gépjárműforgalom, hangsúlyozta Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány elnöke.

A kerékpártúrát rendőri biztosítás segítette Fotó: Nagy Nándor

– Az Európai Mobilitási Hét keretében két napon is autómentes napokat szerveztünk. Szeptember 19-én elsősorban az iskolások számára szerveztük ezt a tematikus napot, míg utóbbi időpontban a családokat vártuk a rendezvényre. Az Innovációs és a Technológiai Minisztérium bőkezű támogatása következtében a 19-i kerékpártúra résztvevői között 7 darab kerékpáros-fejvédőt, 20 darab világítási szettet és 25 darab biztonsági szettet tudtunk kisorsolni. Az utóbbi, családi autómentes nap alkalmával szintén értékes nyeremény talált gazdára, ugyanis egy darab 60 ezer forint értékű kerékpárt és 3 darab fejvédőt sorsoltunk ki – részletezte Baka György.


A túrázók Szekszárdról a Gemencbe bringáztak, majd vissza Fotó: Nagy Nándor

Mindkét autómentes nap alkalmával Szekszárdon, a Garay téren gyülekeztek a részvevők, ahonnan rendőrségi biztosítással kerékpároztak a Gemencbe. A rendezvény a gyerekek körében igen nagy népszerűségnek örvendett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.