EUR: 356,31 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb Szekszárd

Két keréken a tisztább levegőért

Az első autómentes napot elsősorban a gyerekek számára szervezték Fotó: Nagy Nándor

Szeptember 19-én és 22-én Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány autómentes napokat szervezett Szekszárdon. Az akciók célja, hogy ezeken a napokon a városban érzékelhetően csökkenjen a gépjárműforgalom, hangsúlyozta Baka György, a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány elnöke.

A kerékpártúrát rendőri biztosítás segítette Fotó: Nagy Nándor

– Az Európai Mobilitási Hét keretében két napon is autómentes napokat szerveztünk. Szeptember 19-én elsősorban az iskolások számára szerveztük ezt a tematikus napot, míg utóbbi időpontban a családokat vártuk a rendezvényre. Az Innovációs és a Technológiai Minisztérium bőkezű támogatása következtében a 19-i kerékpártúra résztvevői között 7 darab kerékpáros-fejvédőt, 20 darab világítási szettet és 25 darab biztonsági szettet tudtunk kisorsolni. Az utóbbi, családi autómentes nap alkalmával szintén értékes nyeremény talált gazdára, ugyanis egy darab 60 ezer forint értékű kerékpárt és 3 darab fejvédőt sorsoltunk ki – részletezte Baka György.


A túrázók Szekszárdról a Gemencbe bringáztak, majd vissza Fotó: Nagy Nándor

Mindkét autómentes nap alkalmával Szekszárdon, a Garay téren gyülekeztek a részvevők, ahonnan rendőrségi biztosítással kerékpároztak a Gemencbe. A rendezvény a gyerekek körében igen nagy népszerűségnek örvendett.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek