2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Kezét törte az Év konyhás nénije

Elmaradt a nagy találkozás: az Év konyhás nénije a tanév kezdetén nem oszthatott ételt az őt versenyre benevező diákoknak, mert eltörte a kezét, s otthon gyógyul.

Fotó: Mészáros Diána

Román Józsefné azt üzeni a gyerekeknek, reméli, minél hamarabb meggyógyul, s újra közöttük lehet. Szerencsére a nyár azért jól telt Irmus néninek, akit az Érdligeti Általános Iskola 6.a osztályos tanulói neveztek be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet(OGYÉI) versenyére, ahol az ország legkedvesebb konyhás nénijének választották. Megajándékozta munkáltatója, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. és a versenyt szervező OGYÉI egyaránt, s olyan élményekben volt része, mint még soha. – Behívott a munkáltatóm a központba, hatalmas virágcsokorral köszöntöttek, és pénzjutalmat kaptam  – büszkélkedik Irmus néni, akiről az OGYÉI sem feledkezett meg. Szilvásváradon tölthetett el egy hétvégét párjával együtt, ahol még soha nem járt. – Az egyik elegáns hotel elnöki lakosztályában aludhattunk, ilyet eddig csak filmben láttam, még pezsgőfürdő is volt – meséli Irmus néni.


– Reméljük, mihamarabb újra munkába állhat, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki ezúton is. – mondja Oriskó Ferencné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. ügyvezetője. – Munkája azért is nélkülözhetetlen, mert a gyerekek vele azonosítják a menzát. Nagyon sokat tud tenni azért, hogy a diákok jóllakottan menjenek haza, mert jó szívvel kínálva mindent ételt megkóstoltat, olyat is, amitől máskülönben ódzkodnának.

Ha már az ételnél tartunk Irmus néni elárulta, hogy az ő kedvence a töltött káposzta, a rántott hús és a csirkepörkölt, szóval, csupa magyar klasszikus. De az idegen konyha sem áll távol tőle, már a chilis bab is kedvencei közé tartozik.


Kapcsolódó Cikkek