2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XIII.kerület

Kézis ezüst Orosházáról

Immár hagyomány, hogy  a Vasas női kézilabdázói az orosházi tornát is beleveszik a felkészülési programjukba. Így volt ez most augusztusban is.

A nyolccsapatos Aegon-kupán Varga Márta együttesére ezúttal három csoportmeccs és egy helyosztó várt. A vasassc.hu beszámolója szerint kézilabdázóink a Szeged-Algyő ellen magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel kezdtek, majd a Szentendrét és a Kecskemétet is legyőzték, így bejutottak a döntőbe. A fináléban azonban a Szeged KKSE most túl erősnek bizonyult, így a Vasasnak az ezüstérem jutott.


Jól teljesítettek a lányok a felkészülési tornán (Fotó: Tóth Emese/vasassc.hu)

– Sokadszorra is bebizonyosodott, hogy milyen hasznos ez a torna, idén  is itt volt az NB I/B Keleti csoportjából több meghatározónak tűnő együttes. Remek meccseket játszottunk, és még egyértelműbbé vált, amit eddig is tudtunk: a bajnokságban nem adják majd olcsón a pontokat – mondta a vasassc.hu-n Varga Márta vezetőedző, aki hozzátette, szakmai szempontból a védekezés stabilitására, a védőpárok és védőhármasok összeszoktatására használta fel ezt a tornát. – Emellett igyekeztünk a gyors ellenakciókat, valamint a felállt fal elleni támadásokat is gyakorolni. A Kecskemét elleni meccs volt a legkeményebb, komoly presztízst csinált mindkét csapat a győzelemből, örülök, hogy nyerni tudtunk, hiszen az ilyen találkozókon tudom igazán lemérni a fejlődést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.