EUR: 327,35 Ft
CHF: 301,59 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb XIII.kerület

Kézis ezüst Orosházáról

Immár hagyomány, hogy  a Vasas női kézilabdázói az orosházi tornát is beleveszik a felkészülési programjukba. Így volt ez most augusztusban is.

A nyolccsapatos Aegon-kupán Varga Márta együttesére ezúttal három csoportmeccs és egy helyosztó várt. A vasassc.hu beszámolója szerint kézilabdázóink a Szeged-Algyő ellen magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel kezdtek, majd a Szentendrét és a Kecskemétet is legyőzték, így bejutottak a döntőbe. A fináléban azonban a Szeged KKSE most túl erősnek bizonyult, így a Vasasnak az ezüstérem jutott.


Jól teljesítettek a lányok a felkészülési tornán (Fotó: Tóth Emese/vasassc.hu)

– Sokadszorra is bebizonyosodott, hogy milyen hasznos ez a torna, idén  is itt volt az NB I/B Keleti csoportjából több meghatározónak tűnő együttes. Remek meccseket játszottunk, és még egyértelműbbé vált, amit eddig is tudtunk: a bajnokságban nem adják majd olcsón a pontokat – mondta a vasassc.hu-n Varga Márta vezetőedző, aki hozzátette, szakmai szempontból a védekezés stabilitására, a védőpárok és védőhármasok összeszoktatására használta fel ezt a tornát. – Emellett igyekeztünk a gyors ellenakciókat, valamint a felállt fal elleni támadásokat is gyakorolni. A Kecskemét elleni meccs volt a legkeményebb, komoly presztízst csinált mindkét csapat a győzelemből, örülök, hogy nyerni tudtunk, hiszen az ilyen találkozókon tudom igazán lemérni a fejlődést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.