2019. március 23., szombat
Emőke

Sport

Ki nem találná, hogy kivel érti meg magát legjobban Messi

Meglepő, de mégis érthető kijelentések hagyták el Lionel Messi száját a Catalunya Rádiónak adott interjújában. Az FC Barcelona argentin klasszisa megnevezte, hogy kivel érti meg legjobban magát a pályán.

Az FC Barcelona legendája, Lionel Messi ritkán szokott interjút adni, így ha megteszi, akkor az egész világsajtó felbolydul. A 31 éves támadó a hétvégén a Catalunya Rádió vendége volt, ahol a szezon eddig tanulságairól faggatták. Messi szerint egyértelmű, hogy a klub mindent meg akar nyerni idén és azt is kiemelte, hogy a csapat stílusa nem változott semmit, annak ellenére, már sem Andrés Iniesta, sem Xavi nem futballozik Barcelonában.


– Andrés és Xavi kivételes futballisták. Az ő játékukat élvezet volt nézni, színesebbé tették a labdarúgást és a csapatnak sokkal jobb labdabirtoklást garantáltak – magyarázta Messi.

Arra a kérdésre, hogy kivel érti meg legjobban magát a pályán Messi azt felelte, hogy Jordi Alba.


– Alba tökéletesen ismer engem. Ismeri a stílusom, tudja hol bukkanok fel, azt is érzi, hogy mikor fogom neki passzolni a labdát. Különleges a kapcsolatunk a pályán – fogalmazott.

Credit line: Profimedia, Gtres Online

 

A különleges kapcsolatot nem igazán kell magyarázni, hiszen Alba is a Barcelona utánpótlás-nevelésének a terméke. Igaz miután 2005-ben elhagyta a La Masiát szüksége volt néhány évre, hogy a posztján az egyik legjobb legyen a világon. A Barcelonába 2012-ben tért vissza.

Messi egyébként Lius Suárezt is említette az interjúban. Elmondása szerint az uruguayi csatár rengeteget tesz hozzá a csapat játékához és különleges erőt ad az együttesnek, hiszen nem csak a gólszerzésben jeleskedik, hanem a védekezésben is kiveszi a részét.

És, hogy mi az, amit még Messi sem fejlesztett tökélyre?

– A tizenegyesek. Rengeteget fejlődtem a gólpasszadásban és a szabadrúgásokban, de a büntetők területén még sokat kell tanuljak. Gyakorolni az edzéseken nem ugyanolyan, mint meccsen nyomás alatt elvégezni a tizenegyest – mondta rendkívül őszintén.

A Barcelona holnap megkezdi a szereplést a Bajnokok Ligájába, méghozzá a holland PSV Eindhoven ellen. Az Ernesto Valverde által vezetett katalán sztárcsapat szempontjából szerencsésen alakult a sorsolás, hiszen az alapvetően jó erőkből álló, de az európai csúcsfutballban még így is kevésbé erős PSV Eindhoven ellen kezdhet hazai pályán, és egy magabiztos siker lendületet adhat az együttesnek. A folytatásban egyébként a Tottengam és az Inter ellen kell bizonyítson a csapat a BL-csöportkörében.

Kapcsolódó Cikkek