EUR: 329,92 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Külföld

Kiakadt Trump győzelmén a Google

Lebukott a Google: a függetlenségét harsogó infotechnológiai óriáscég vezetéséről kikerült egy videó, amiből kiderült, hogy igencsak kiakadtak Donald Trump elnökké választása után.

Leleplező videóval mutatta be a világnak a Breitbart, valójában mennyire független is a Google vezetése. A keresőszolgáltatással világhírűvé vált cég gyakorta hangsúlyozza, hogy politikamentes, semmilyen formában sem részrehajló. A 2016-os amerikai voksolás után azonban hangos tapsviharral üdvözli a cég teljes vezetése, ahogyan egy munkatársuk kifigurázza, unatkozó szélsőségeseknek, náciknak és kommunistáknak nevezi a frissen megválasztott Donald Trump követőit.


Fotó: Profimedia

A videón Ken Walker nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató előadja, hogy Trump elnököt a félelem, az idegengyűlölet és az egyszerű válaszok iránti vágy segítette hatalomba. Sőt: arról is beszélnek, hogy a „független Google-nak kötelessége harcolni a populista mozgalmak ellen”.

Ez a lelepleződés azért rendkívül kellemetlen, mert a Google eddig hallani sem akart arról, hogy részrehajlóak lennének, hiába vádolták őket már többször – nem mellesleg Magyarországról is – azzal, hogy a jobboldali tartalmakat szándékosan hátrébb sorolják keresőoldaluk működtetése közben is. Most viszont ők maguk hangoztatták, hogy ezt „kötelességük” megtenni.

Ismert, hogy nem csupán a Google, hanem a Facebook és a többi multinacionális technológiai óriás vagy közösségi oldal is erősen cenzúrázza a jobboldali tartalmakat.

Kapcsolódó Cikkek