2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Miskolc

Kihagyhatatlan élmények a Diósgyőri várban

Az őszi időszakban hétvégénként garantált programok, hétköznap pedig kedvezmények várják azokat a látogatókat, akik szeretnének megismerkedni egy középkori várkastély mindennapjaival Diósgyőrben.

Október 1-je és november 15-e között – csatlakozva a Magyar Turisztikai Ügynökség „Hello ősz!” programjához – „meghosszabbítják a hétvégét” a várban. Nemcsak szombaton és vasárnap, hanem már pénteken is garantált programokkal várják az érdeklődőket. A részletek a Diósgyőri vár honlapján olvashatók. Hétfőtől csütörtökig külön kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasoknak, akiknek ajándékként tárlatvezetéssel kedveskednek. Az iskoláscsoportok diákjegy megvásárlása után szintén ingyen vehetik igénybe a tárlatvezetést.


Az őszi idényben is érdemes kilátogatni a várba

 

A Mátyás-emlékévben a vár népe mesél majd az „igazságos” királyról és feleségéről is, aki sok időt töltött Diósgyőrben. Aragóniai Beatrix jegyajándékba kapta a várat, vidéki rezidenciaként használta. Az ő idejében tovább folytatódott annak reneszánsz stílusú díszítése. Emlékét egy sakkasztal is őrzi a reneszánsz teremben.

Dr. Lovász Emese régész a középkori borivási szokásokról is mesél majd, a borról mint különböző történelmi korok örökségéről, a középkor híres bortermő vidékeiről.

Érdemes még az ősszel ellátogatni Diósgyőrbe, hiszen rövidesen kezdetét veszi a várrekonstrukció következő üteme. Udvarhölgyek és lovagok, a vár népe, korhű berendezési tárgyak, hagyományőrző programok és modern eszközök is segítik az időutazást olyan korokba, amelyek sokkal több titkot és érdekességet rejtenek, mint gondolnánk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.