EUR: 332,40 Ft
CHF: 302,54 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb Miskolc

Kihagyhatatlan élmények a Diósgyőri várban

Az őszi időszakban hétvégénként garantált programok, hétköznap pedig kedvezmények várják azokat a látogatókat, akik szeretnének megismerkedni egy középkori várkastély mindennapjaival Diósgyőrben.

Október 1-je és november 15-e között – csatlakozva a Magyar Turisztikai Ügynökség „Hello ősz!” programjához – „meghosszabbítják a hétvégét” a várban. Nemcsak szombaton és vasárnap, hanem már pénteken is garantált programokkal várják az érdeklődőket. A részletek a Diósgyőri vár honlapján olvashatók. Hétfőtől csütörtökig külön kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasoknak, akiknek ajándékként tárlatvezetéssel kedveskednek. Az iskoláscsoportok diákjegy megvásárlása után szintén ingyen vehetik igénybe a tárlatvezetést.


Az őszi idényben is érdemes kilátogatni a várba

 

A Mátyás-emlékévben a vár népe mesél majd az „igazságos” királyról és feleségéről is, aki sok időt töltött Diósgyőrben. Aragóniai Beatrix jegyajándékba kapta a várat, vidéki rezidenciaként használta. Az ő idejében tovább folytatódott annak reneszánsz stílusú díszítése. Emlékét egy sakkasztal is őrzi a reneszánsz teremben.

Dr. Lovász Emese régész a középkori borivási szokásokról is mesél majd, a borról mint különböző történelmi korok örökségéről, a középkor híres bortermő vidékeiről.

Érdemes még az ősszel ellátogatni Diósgyőrbe, hiszen rövidesen kezdetét veszi a várrekonstrukció következő üteme. Udvarhölgyek és lovagok, a vár népe, korhű berendezési tárgyak, hagyományőrző programok és modern eszközök is segítik az időutazást olyan korokba, amelyek sokkal több titkot és érdekességet rejtenek, mint gondolnánk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.