EUR: 315,69 Ft
CHF: 280,92 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Miskolc

Kihagyhatatlan élmények a Diósgyőri várban

Az őszi időszakban hétvégénként garantált programok, hétköznap pedig kedvezmények várják azokat a látogatókat, akik szeretnének megismerkedni egy középkori várkastély mindennapjaival Diósgyőrben.

Október 1-je és november 15-e között – csatlakozva a Magyar Turisztikai Ügynökség „Hello ősz!” programjához – „meghosszabbítják a hétvégét” a várban. Nemcsak szombaton és vasárnap, hanem már pénteken is garantált programokkal várják az érdeklődőket. A részletek a Diósgyőri vár honlapján olvashatók. Hétfőtől csütörtökig külön kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasoknak, akiknek ajándékként tárlatvezetéssel kedveskednek. Az iskoláscsoportok diákjegy megvásárlása után szintén ingyen vehetik igénybe a tárlatvezetést.


Az őszi idényben is érdemes kilátogatni a várba

 

A Mátyás-emlékévben a vár népe mesél majd az „igazságos” királyról és feleségéről is, aki sok időt töltött Diósgyőrben. Aragóniai Beatrix jegyajándékba kapta a várat, vidéki rezidenciaként használta. Az ő idejében tovább folytatódott annak reneszánsz stílusú díszítése. Emlékét egy sakkasztal is őrzi a reneszánsz teremben.

Dr. Lovász Emese régész a középkori borivási szokásokról is mesél majd, a borról mint különböző történelmi korok örökségéről, a középkor híres bortermő vidékeiről.

Érdemes még az ősszel ellátogatni Diósgyőrbe, hiszen rövidesen kezdetét veszi a várrekonstrukció következő üteme. Udvarhölgyek és lovagok, a vár népe, korhű berendezési tárgyak, hagyományőrző programok és modern eszközök is segítik az időutazást olyan korokba, amelyek sokkal több titkot és érdekességet rejtenek, mint gondolnánk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.