2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szeged

Kínai halászlevet is kóstolhattunk a Partfürdőn

A XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál második napján az amatőrök mérték össze tudásukat halászléfőzésben a Partfürdőn, ahol megkérdeztük a szegedieket: szerintük mi a jó halászlé titka.

A Szegedma avatott séfjei is főztek halászlevet, amit a meghívott vendégekkel és barátainkkal közösen fogyasztottunk el. A saját halászlevünkön kívül persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy a rendezvényre kilátogatók és egyéb hallevet főzők hogyan készítik a halászlevet.


A tapasztalt háziasszony, Zsuzsa szerint a jó halászlé akkor finom, ha sűrű, kicsit csípős, és jó sok belsőség van benne.

A bográcsban a halászlevét kavaró János elmondása szerint tiszai halászlét csinált, de paksi arányrendszerben.

Ismereteim szerint a tiszai halászlé ahogy esik, úgy puffan jellegű. A paksi viszont szinte patikamérlegen van kimérve – mondta János az általa főzött ételről.

Ilyen a halászlé, ha kínai

Szépen fogyott

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének sátránál eredeti kínai halászlé készült.

A csak Misinek hívott Chen Wen készítette a hallevet, ami némileg különbözik a megszokott magyar halászlevektől.

Savanyú zöldséggel, tilápiafilével és természetesen alaplével készül. A fűszerezése egyszerű. Só, fehér bors, a tetejére zöldhagyma, illetve kínai vegyes fűszer kerül még bele, de azt már nehéz pontosan elmondani, hogy ez a fűszerkeverék miből áll – árulta el a kínai halászlé titkait „Misi”.

A Szegedi SZC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának tanulói és tanárai is kilátogattak a versenyre. Náluk a diákok főztek a tanároknak halászlevet. Joci és Ádám, 15 és 17 éves tanulók szerint a finom halászlé titka a jó alaplé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.