EUR: 325,17 Ft
CHF: 295,02 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szeged

Kínai halászlevet is kóstolhattunk a Partfürdőn

A XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál második napján az amatőrök mérték össze tudásukat halászléfőzésben a Partfürdőn, ahol megkérdeztük a szegedieket: szerintük mi a jó halászlé titka.

A Szegedma avatott séfjei is főztek halászlevet, amit a meghívott vendégekkel és barátainkkal közösen fogyasztottunk el. A saját halászlevünkön kívül persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy a rendezvényre kilátogatók és egyéb hallevet főzők hogyan készítik a halászlevet.


A tapasztalt háziasszony, Zsuzsa szerint a jó halászlé akkor finom, ha sűrű, kicsit csípős, és jó sok belsőség van benne.

A bográcsban a halászlevét kavaró János elmondása szerint tiszai halászlét csinált, de paksi arányrendszerben.

Ismereteim szerint a tiszai halászlé ahogy esik, úgy puffan jellegű. A paksi viszont szinte patikamérlegen van kimérve – mondta János az általa főzött ételről.

Ilyen a halászlé, ha kínai

Szépen fogyott

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének sátránál eredeti kínai halászlé készült.

A csak Misinek hívott Chen Wen készítette a hallevet, ami némileg különbözik a megszokott magyar halászlevektől.

Savanyú zöldséggel, tilápiafilével és természetesen alaplével készül. A fűszerezése egyszerű. Só, fehér bors, a tetejére zöldhagyma, illetve kínai vegyes fűszer kerül még bele, de azt már nehéz pontosan elmondani, hogy ez a fűszerkeverék miből áll – árulta el a kínai halászlé titkait „Misi”.

A Szegedi SZC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának tanulói és tanárai is kilátogattak a versenyre. Náluk a diákok főztek a tanároknak halászlevet. Joci és Ádám, 15 és 17 éves tanulók szerint a finom halászlé titka a jó alaplé.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.