EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Pécs

Kínai költő kapta a költészeti nagydíjat

Hetedik alkalommal adták át a Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat, amelyet ezúttal a berni születésű kínai költő, Yang Lian kapott. A „költészeti Nobel-díjként” is emlegetett elismerést 2012-ben alapította a Magyar PEN Klub Szőcs Géza akkori kulturális államtitkár tervei szerint. A Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat azért a humanista költőről nevezték el, mert műveivel és zsenialitásával új alapokra helyezte a művészetet és lefektette a modern együttélés szabályait. A díjjal pedig munkásságának népszerűsítése és elismerése is a cél. Az idei díjazott, Yang Lian a hazai közönség előtt sem teljesen ismeretlen, a 2012-es Haza – Heimat – Home nemzetközi irodalmi fesztivál alkalmával már járt Magyarországon.

Irodalmi világeseménnyé nőtte ki magát az a Pécsett átadott díj, amit idén a nyugaton élő, kínaiul író poéta érdemelt ki
MTI Fotó: Sóki Tamás


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.