2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Pécs

Kínai költő kapta a költészeti nagydíjat

Hetedik alkalommal adták át a Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat, amelyet ezúttal a berni születésű kínai költő, Yang Lian kapott. A „költészeti Nobel-díjként” is emlegetett elismerést 2012-ben alapította a Magyar PEN Klub Szőcs Géza akkori kulturális államtitkár tervei szerint. A Janus Pannonius Költészeti Nagydíjat azért a humanista költőről nevezték el, mert műveivel és zsenialitásával új alapokra helyezte a művészetet és lefektette a modern együttélés szabályait. A díjjal pedig munkásságának népszerűsítése és elismerése is a cél. Az idei díjazott, Yang Lian a hazai közönség előtt sem teljesen ismeretlen, a 2012-es Haza – Heimat – Home nemzetközi irodalmi fesztivál alkalmával már járt Magyarországon.

Irodalmi világeseménnyé nőtte ki magát az a Pécsett átadott díj, amit idén a nyugaton élő, kínaiul író poéta érdemelt ki
MTI Fotó: Sóki Tamás


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.