2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Székesfehérvár

Királyszobor Kisfaludon

Felavatták Horváth János 2017-ben, a Nemzetközi Faszobrász Szimpózium keretében készült Királyszobor című alkotását, amely Székesfehérvár Megyei Jogú Város és A Szabadművelődés Háza jóvoltából a Kisfaludi Közösségi Ház előtti téren találta meg végső helyét. Székesfehérvár önkormányzata egyhangúlag támogatta a polgármester kezdeményezését, hogy 2017-ben felelevenítsék a sokéves hagyománnyal rendelkező, faszobrászokat megszólító fesztiválját, amelynek díjnyertes alkotása a pénteken felavatott Királyszobor. Székesfehérvár ezzel (is) tiszteleg történelme, múltja, jelene és jövője előtt.

A szobrász, Horváth László, és Pitti Katalin, a kiváló operaénekes kézfogása avatta fel a Királyszobrot Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.