2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Veszprém

Kisboldogasszony napja a Rab Mária-forrásnál

A mindenkori honvédekért is szólt a program (fotó: Domján Attila)

Szentmisét és szeretetvendégséget rendeztek szombaton az egykori Jutas Altisztképző emlékére és a mindenkori magyar honvédekért. A Megyei Levéltár épületénél kezdődött a program, ahol Rainer Pál történész mondott beszédet, majd a résztvevők Zsebe Attila diakónus vezetésével végigjárták a 14 stációból álló „Hősök keresztútját” a Rab Mária-forrásig, ahol Kollár Pál zászlós, az MH Kinizsi Pál Altiszti Akadémia képviselője mondott beszédet, majd Tóth András Sándor gyulafirátóti plébános celebrált szentmisét. Az istentisztelet után a hívők felajánlásából szeretetfogadást rendeztek.

14 stációból álló keresztutat jártak be a résztvevők a Levéltár és a forrás között (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.