EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Hódmezővásárhely

Kiterjesztett valóság a művésztelepen

A Hódmezővásárhelyi Művésztelep 42 kakapóval, hét ufónautával, hat ufóval és egy gépelő majommal lett gazdagabb. Augusztus 30-án megnyílt ugyanis Donka Gergely képzőművész tárlata, amelynek értelmezését legalább negyvenkét irányba indíthatja el a látogató.

Önmagukban is nagyon érdekesek azok a tárgyak, amelyeket Donka Gergely képzőművész egy térbe rendezett. Ott van mindjárt a gépelő majom, vagyis az a sokat vitatott, kutatott elmélet, hogy ha leültetünk egy majmot egy számítógép, írógép elé, és rávesszük, hogy püfölje a billentyűzetet, egy idő után kijön a Shakespeare-összes. Ehhez persze az idő végtelenjére is szüksége lenne annak a bizonyos majomnak, de ugyanígy a véletlen létén, nem létén is elgondolkodhatunk.


Donka Gergely képzőművész

Szintén egy sok kérdést felvető problematikához kapcsolódnak az ufók vagy éppen az ufónauták is. Előbbiből hat, utóbbiból hét betonból öntött, feketére festett megvalósulás fekszik a fehér posztamensen. És még akkor nem beszéltünk a kakapókról, ezekről a kihalás szélén álló madarakról, amelyek a maguk egzotikumával egy újabb értelmezési síkot jelentenek a tárlaton.

Gergő egy applikációt is kifejlesztett a kiállításhoz.

Emellett pedig Gergő egy nagyon modern médiumot is bevont a kiállításba. Kifejlesztett egy applikációt, ami a kiterjesztett valóságot veszi alapul. A műtárgyak az alkalmazáson keresztül szemlélve életre kelnek és mozognak.

A tárlatot szeptember 14-ig lehet megtekinteni a Kohán György utca 2. szám alatt. Bejelentkezni a következő e-mail címen lehet: [email protected]

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.