EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Ózd

Kitüntették a polgárőrvezetőt

Mezőkövesden tartották a XIX. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Napot, ahol az is elhangzott, hogy a megye továbbra is meghatározó része az országos polgárőrmozgalomnak.

Az eredmények ismertetése után, az ünnepség végén kitüntetéseket és jutalmakat adtak át. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatú kitüntetésében részesítette Borsodszentgyörgy polgármesterét, Németh Gyulát, aki egyben a község polgárőrségének vezetője. Dr. Mecser Tamás rendőr ezredes, megyei bűnügyi főkapitány-helyettes kiemelte, hogy a megye minden kapitányságának vezetője jelen volt a rendezvényen, amivel szeretnék kifejezni azt a tiszteletet, amit a polgárőrség iránt éreznek, valamint jelképezni az összetartozást és a közös tevékenységet, ami mindennapi munkájukat jellemzi.


Németh Gyulának gratulált a kitüntetéshez dr. Ata Abukamar, az ózdi polgárőrség elnöke (balra)

Csóra György, a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség elnöke visszaemlékezett az elmúlt 27 évre és ecsetelte, hogy a polgárőrök hogyan akarják tovább erősíteni a kezdetekkor felvállalt tevékenységet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.