EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Ózd

Kitüntették a polgárőrvezetőt

Mezőkövesden tartották a XIX. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Napot, ahol az is elhangzott, hogy a megye továbbra is meghatározó része az országos polgárőrmozgalomnak.

Az eredmények ismertetése után, az ünnepség végén kitüntetéseket és jutalmakat adtak át. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatú kitüntetésében részesítette Borsodszentgyörgy polgármesterét, Németh Gyulát, aki egyben a község polgárőrségének vezetője. Dr. Mecser Tamás rendőr ezredes, megyei bűnügyi főkapitány-helyettes kiemelte, hogy a megye minden kapitányságának vezetője jelen volt a rendezvényen, amivel szeretnék kifejezni azt a tiszteletet, amit a polgárőrség iránt éreznek, valamint jelképezni az összetartozást és a közös tevékenységet, ami mindennapi munkájukat jellemzi.


Németh Gyulának gratulált a kitüntetéshez dr. Ata Abukamar, az ózdi polgárőrség elnöke (balra)

Csóra György, a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség elnöke visszaemlékezett az elmúlt 27 évre és ecsetelte, hogy a polgárőrök hogyan akarják tovább erősíteni a kezdetekkor felvállalt tevékenységet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.