2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Miskolc

Kivonult a Miskolci Törvényszék a Szerencsi Csokoládéfesztiválra

A Miskolci Törvényszék a Nyitott bíróság program keretében idén először képviseltette magát a XI. Országos Csokoládéfesztiválon.

Mit jelentenek a felbujtás, a preambulum vagy a vélelem fogalmak? Az „etikus hacker” vajon egy internetes bűnöző, egy informatikai profi, esetleg egy pénzügyi szakember? Amennyiben egy miskolci lakost a Szombathelyi Törvényszék tanúként idéz, elképzelhető-e, hogy a Miskolci Törvényszéken a távmeghallgatási rendszer segítségével tegyen vallomást? Felismered-e a hírhedt drogbárót az erről készült filmes plakát alapján?


Nagy érdeklődés fogadta a Miskolci Törvényszék standját a Szerencsi Csokoládéfesztiválon

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, kvízekkel, izgalmas feladványokkal és perszimulációval vártak minden igazságszolgáltatás iránt érdeklődő látogatót a törvényszék dolgozói a kiállítósátrukban. A résztvevők a feladatokon keresztül játékos formában ismerkedhettek meg a magyar igazságszolgáltatással: a jogrendszerrel, polgári és büntetőjogi alapfogalmakkal, a felelőtlen internethasználat következményeivel, miközben a gyerekek jogi témájú kifestőket színezhettek. A fesztiválozók egy közvetítői eljárást bemutató mediációs játékban is próbára tehették képességeiket: lehetőségük nyílt kipróbálni, hogyan oldanának meg egy vitás szituációt. A vállalkozó kedvű játékosok aktivitásukért és természetesen a helyes megoldásokért cserébe jutalomban részesültek, különböző ajándékok közül választhattak. Az iskolás korúak a nyereményeken kívül a Miskolci Törvényszék „Igazságszolgáltatás egyszerűen” kiadványsorozat egy-egy példányát vihették haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.