EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Miskolc

Kivonult a Miskolci Törvényszék a Szerencsi Csokoládéfesztiválra

A Miskolci Törvényszék a Nyitott bíróság program keretében idén először képviseltette magát a XI. Országos Csokoládéfesztiválon.

Mit jelentenek a felbujtás, a preambulum vagy a vélelem fogalmak? Az „etikus hacker” vajon egy internetes bűnöző, egy informatikai profi, esetleg egy pénzügyi szakember? Amennyiben egy miskolci lakost a Szombathelyi Törvényszék tanúként idéz, elképzelhető-e, hogy a Miskolci Törvényszéken a távmeghallgatási rendszer segítségével tegyen vallomást? Felismered-e a hírhedt drogbárót az erről készült filmes plakát alapján?


Nagy érdeklődés fogadta a Miskolci Törvényszék standját a Szerencsi Csokoládéfesztiválon

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, kvízekkel, izgalmas feladványokkal és perszimulációval vártak minden igazságszolgáltatás iránt érdeklődő látogatót a törvényszék dolgozói a kiállítósátrukban. A résztvevők a feladatokon keresztül játékos formában ismerkedhettek meg a magyar igazságszolgáltatással: a jogrendszerrel, polgári és büntetőjogi alapfogalmakkal, a felelőtlen internethasználat következményeivel, miközben a gyerekek jogi témájú kifestőket színezhettek. A fesztiválozók egy közvetítői eljárást bemutató mediációs játékban is próbára tehették képességeiket: lehetőségük nyílt kipróbálni, hogyan oldanának meg egy vitás szituációt. A vállalkozó kedvű játékosok aktivitásukért és természetesen a helyes megoldásokért cserébe jutalomban részesültek, különböző ajándékok közül választhattak. Az iskolás korúak a nyereményeken kívül a Miskolci Törvényszék „Igazságszolgáltatás egyszerűen” kiadványsorozat egy-egy példányát vihették haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.