EUR: 344,71 Ft
CHF: 322,01 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Sport

Klivinyi Kinga: A válogatottban is bizonyíthatom, hogy jól összecsavaroztak

A decemberi franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott két felkészülési mérkőzést is játszik Győrben Montenegró nemzeti válogatottja ellen. Hosszú vállsérülése után az utolsó pillanatban Klivinyi Kingát is behívta a kapitány a válogatottba.

 

A két fradista, Kovacsics Anikó és Klivinyi Kinga a válogatottban is egy csapatban fotó: MKSz

Ahogy azt tavasszal a Lokál is megírta, Klivinyi Kingának a vállában porcdarabot kellett visszacsavarozni egy pályán szerzett súlyos sérülés után.  


https://www.lokal.hu/2018-04-porcdarabot-csavaroztak-vissza-klivinyi-kinga-vallaban/

Kim Rasmussen, miután a hétvégén látta, hogy hat hónap után a balátlövő végre bajnoki meccsen is pályára lépett a Ferencvárosban, azonnal telefonált. Kinga az egész nyarat a vállműtétje utáni rehabilitációval töltötte, ezért bajnoki meccsen utoljára tavasszal játszott korábbi klubjában, az Érdben.


– Kim rendszeresen érdeklődött az állapotomról és biztosított a bizalmáról, ami jólesett – árulta el a Lokálnak Klivinyi Kinga. – Megnyugtatott, amint egészséges leszek, számít rám. Vasárnap mégis meglepődtem, amikor felhívott. Amikor két hete utoljára beszéltünk, úgy volt, hogy nem veszek részt a válogatott jelenlegi felkészülésén. A kapitány mindig hangsúlyozta, csak akkor hív a keretbe, ha tökéletes állapotban leszek. S bár ez még messze nincs így, a bizalmát jelzi, hogy ott lehetek az edzőtáborban. Mivel játszottam szombaton a Budaörs ellen, úgy gondolta, eljött az idő, hogy a válogatottba is visszatérjek. A vasárnapi ebéd közben hívott, hogy máris csomagoljak.

A Ferencváros balátlövője természetesen boldogan fogadta a kapitány hívó szavát.

– Borzasztó fájdalmas volt kihagyni tavasszal az Eb-selejtezőket, talán jobban fájt, mint a műtét maga. Hosszú ideig csak rehabilitációs programokat végezhettem. Aki ismer, tudja, mindennap belehaltam, hogy nem játszhattam, ezért is különleges volt a hétvége. Alig vártam, hogy bemutatkozhassak az FTC-ben, ahol nagyon jól érzem magam. Elek Gábor nagyon türelmesen és mindig támogatva segítette, hogy eljöjjön ez a pillanat. Sokat köszönhetek a Fradi egész szakmai és orvosi stábjának, hogy rendbe jöttem. Igyekszem bizonyítani a klubban és a válogatottban is, hogy jól összecsavaroztak, erősebb és motiváltabb vagyok, mint valaha, mivel iszonyú labda- és mérkőzéselvonási tüneteim voltak már.

Így Klivinyi Kingával kiegészülve készül Győrött hétfőtől a magyar női kézilabda-válogatott. Szeptember 28-án és 29-én Montenegró ellen a magyar csapat két felkészülési mérkőzést is játszik. ( M4 sport: 2018. szeptember  28. 17.30 )

https://www.keziszovetseg.hu

A magyar női A- és B-válogatott kerete szeptember 23–30. között

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (Kisvárda Master Good SE), KISS Éva (Győri Audi ETO) 
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE) 
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Moyra-Budaörs), SZALAI Babett (Dunaújvárosi KKA), TÓTH Gabriella (Érd)
Beállók: ELGHAOUI Asma (Siófok KC), KISFALUDY Anett (Érd), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PELCZÉDER Orsolya (Alba Fehérvár KC), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

A B-válogatott kerete (szeptember 23–27.):
Kapusok: CSAPÓ Kyra (Dunaújvárosi KKA), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: DÁVID-AZARI Fruzsina (Moyra-Budaörs), DIÓSZEGI Nikolett (GVM Europe-Vác), GROSCH Vivien (Dunaújvárosi KKA) 
Jobbátlövők: KARNIK Szabina (MTK Budapest), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PLANÉTA Szimonetta (Chambray Touraine, francia)
Irányítók: LAKATOS Rita (Byasen Trondheim, norvég), TÓTH Eszter (MTK Budapest)
Beállók: HELEMBAI Fanny (GVM Europe-Vác), PÁSZTOR Noémi (Moyra-Budaörs), SIRIÁN Szederke (Dunaújvárosi KKA), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), 
Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Moyra-Budaörs), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), WALFISCH Mercédesz (EUbility Group Békéscsaba)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), HÁRSFALVI Júlia (TuSies Metzingen, német), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

Kapcsolódó Cikkek