EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 24., szombat
Bertalan

Belföld

Koleragyanús utasok érkeztek Algériából repülőgéppel Dél-Franciaországba

Koleragyanús utasok érkeztek az algériai Oranból a dél-franciaországi Perpignanba, az utasok a biztonsági intézkedések után elhagyhatták a gépet. Egy gyermeket szűrővizsgálatra kórházba szállítottak.

Egy koleragyanús gyermeket, illetve az anyját és többi családtagját szűrővizsgálatra kórházba szállítottak – közölte a tűzoltóság és a prefektúra.


A többi utast – összesen 147-et – és a személyzetet kiengedték a repülőgépből, ahol valamivel több mint egy órát kellett várakozniuk.

Az utasok kézfertőtlenítés, illetve címük és személyazonosságuk összeírása után – arra az esetre, ha bebizonyosodna a kolerás megbetegedés – elhagyták a gépet.

Az ASL Airlines francia légitársaság gépe déltájban szállt le a perpignani kifutópályára. A tűzoltókat és a mentősöket a repülőtéri tűzoltók értesítették.

Augusztus 7-i megjelenése óta az algériai kolerajárványban mintegy 74-en betegedtek meg, és két ember meghalt. A járványt sikerült visszaszorítani – közölte kedden Mohtár Haszbellaui algériai egészségügyi miniszter.

A kolera heveny hasmenéssel járó fertőző betegség, amelyet szennyezett vízzel érintkező élelmiszerek fogyasztása révén lehet elkapni. A kiszáradás kezelésével könnyű a betegséget gyógyítani, de kezelés híján néhány óra alatt halálos kimenetelű lehet.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint a betegség lappangási ideje öt nap is lehet, de a kórokozó vibrio baktérium az egészséges emberek szervezetében elélhet akár tíz napig is.

Kapcsolódó Cikkek