EUR: 333,52 Ft
CHF: 305,24 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Külföld

Kommunisták alapították Sargentini pártját

A Magyarországot elítélő Soros–Sargentini-jelentés eszmei szerzőjének, Judith Sargentininek a pártja kommunista múltra tekinthet vissza. A holland Groene Links, vagyis Baloldali Zöldek nevű pártot három kisebb párt beolvasztásával a Holland Kommunista Párt központi bizottsága hozta létre 1989-ben, egyfajta fedőszervezetként, hogy megtévessze a közvéleményt.

A sztálinista elveket követő Holland Kommunista Párt egyébként 1956-ban üdvözölte, hogy a Szovjetunió csapatai leverték a magyar forradalmat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  Már áprilisban elkezdik a készülődést a ludwigsburgi tökfesztiválra úgy, hogy a világ minden tájáról begyűjtött, különböző tökfajták magjait kis cserepekbe elültetik, majd 3-4 héttel később átszállítják egy botanikuskertbe, ahol gondos ápolás mellett „felnevelik”.

 • A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.

 • Soros György eligazítást tart Frans Timmermansnak New Yorkban

  Soros György eligazítást tart Frans Timmermansnak New Yorkban

  Hétfőn találkozik egymással Soros György és Frans Timmermans a 74. ENSZ Közgyűlésen New Yorkban – derül ki az Európai Bizottság hivatalos naptárából. Ez is azt támasztja alá, hogy a leköszönő Juncker-féle Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnöke Soros György embere.