EUR: 330,33 Ft
CHF: 300,54 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb Nyíregyháza

Komoly fejlesztések a sportban

A napokban kormánydöntés született arról, hogy multifunkciós autó- és motorsportaréna épülhet Nyíregyházán, a megépítendő komplexum pályájára 2021-ben már nemzetközi versenyt terveznek.

A Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával 274 millió forintos forrást biztosítanak a létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához. 2019 februárjáig meg kell találni a komplexum megépítésére alkalmas ingatlant, hatástanulmányokra van szükség, valamint el kell végezni a szükséges tervezési munkát is.


A múlt heti sajtótájékoztatón dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, tudatosan választották az ország északkeleti régióját, amelynek felzárkóztatását egy ilyen beruházás többek között a munkahelyteremtéssel, valamint a turizmus élénkítésével is segíteni tudja. A tervezett létesítmény elsősorban a ralikrossz, az autókrossz és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont, megteremtve a XXI. századi követelményeknek megfelelő, professzionális feltételeket.

Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezetője és dr. Kovács Ferenc polgármester

A csarnok felépüléséig sem maradunk autósport nélkül, hiszen raliversenyt rendeznek november elején Nyíregyházán. Ezzel zárul az országos bajnokság – adta hírül az MNASZ raliszakága. November 7–8-án a pályabejárással indul a verseny, majd a hét végén shakedown, rajtceremónia és városi szuper speciál szakasz kerül lebonyolításra. November 10-én, szombaton négy különböző gyorsasági szakasz lesz kétszer, ami összesen 127 gyorsasági kilométer. Vasárnap szintén négy különböző gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, ami 92 gyorsasági kilométer. A verseny központja Nyíregyháza, itt lesz a szervizpark is, a gyorsasági szakaszokat a Zempléni-hegységben és a Tokaji borvidéken rendezik meg. Reményeink szerint nyíregyházi pilótáknak is szoríthatunk!

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.