EUR: 319,81 Ft
CHF: 282,82 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Kopogás segítette az életmentőt

Úgy mentett életet egy segélykérő hívásokat fogadó operátor, hogy találékonyan kommunikált.

Fulladásos rohammal küzdő nő hívta a 112-t, azonban az állapota miatt nem tudott beleszólni a kagylóba. Az operátor gyorsan feltalálta magát, és azt kérte, hogy a feltett kérdéseit kopogással válaszolja meg a beteg. Így végül sikerült kideríteni, hogy hova küldjék a mentőt. Később a rendőrség kitüntetésben részesítette az életmentőt.

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.