EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb XIX.kerület

Kormányzati támogatással újul meg a KAC-pálya

Megkezdődött a KAC-pálya felújítása a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Budapest Pályaépítési Program keretében.

A munkálatok során egy új, műfüves pályát alakítanak ki, felújítják az öltözőket, valamint a futópályát is. A kispestiek továbbra is ingyenesen használhatják majd a területet.


Ingyenes marad a KAC-pálya

Sokak kedvence a kispesti KAC-pálya, ahol a kerületiek ingyenesen sportolhatnak. A területre azonban nagyon ráfért már a felújítás, így az MLSZ-szel kötött megállapodás értelmében egy új, műfüves centerpályát alakítanak ki és felújítják a futókört, illetve az öltözőket is. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően valósulhat meg – tájékoztatott a kispest.info.

Műfüves pályát építenek

– Nagyon örülök, hogy kormányzati támogatással fejlődhet a kerület. Nemrég adtuk át a diákoknak a Vass Lajos Iskolában kormányzati támogatással, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában megépült új, modern kézilabdapályát. Most pedig megújul a KAC futballpályája és az öltözők is. A kormány kiemelten támogatja az egészséges életmódot, hogy a gyermekeknek már egészen kis korban lehetőségük nyíljon sportolásra, ezért is nagyon fontosak ezek a fejlesztések – mondta Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki rendszeresen azért lobbizik, hogy a kerületi sportpályák és közterek újuljanak meg, méltó körülmények között várva a kispesti családokat. Jelenleg azon dolgozik, hogy Ovi-Sport pályák épüljenek a kispesti óvodákban is, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a sportokkal, hogy a sport szeretete, az egészséges életmódra nevelés már egészen korán megkezdődhessen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.