EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,47 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Egyéb XI.kerület

Korszerű és kényelmesebb lett az ELTE-kollégium – Kültéri fitneszparkot és sportpályát is kaptak a hallgatók

Átadták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hárommilliárd forintból megújult Nagytétényi úti kollégiumát, amely energetikai szempontból és berendezését tekintve is teljesen megújulva várja a hallgatókat az idei tanévtől.

Borhy László, az ELTE rektora elmondta, nemcsak a képzések magas színvonaláért, hanem az azt kiszolgáló infrastruktúráért is felelősek, a kollégium ennek a háttér-infrastruktúrának a része.


– Nagy figyelmet szenteltek annak, hogy a közösségi tereket is fejlesszék, így a kollégium épülete teljes mértékben megfelel a XXI. század elvárásainak – fogalmazott a rektor.

Kövezett út vezet a főbejárathoz

Scheuer Gyula, az egyetem kancellárja hozzátette: a mostani beruházás egy részét KEOP-forrásból finanszírozták, amely az energetikai megújításokat fedezte. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának hozzájárulását a berendezések cseréjére fordították, és az ELTE is hozzájárult a kiadásokhoz.


Babos János szolgáltatási igazgatótól megtudtuk, a korábbi 780-800 férőhelyről 830 férőhelyesre bővült a kollégium. Kiemelte, a felújítás során hangsúlyos szerepet kapott az akadálymentesítés, több annak megfelelően kialakított szobát is létrehoztak. Jelenleg a felsőoktatási intézmény hallgatói 11-12 százalékának tudnak kollégiumi férőhelyet biztosítani. A kollégiumi szobákban színvonaltól függően 9320-tól 17 ezer 475 forintig terjed a fizetendő havidíj összege.

Hét elején jönnek vissza a hallgatók

Az egyéves, teljes körű felújítás során kicserélték az összes nyílászárót, valamint gépészeti felújítás, hőszigetelés is történt. A korábbi négyszemélyes helyiségeket háromszemélyessé, a 296 szobából hatvanat kétszemélyessé alakítottak át. Az épület összes szobája önálló fürdőszobát, WC-t kapott, a közlekedőterületek és közös helyiségek nemcsak megújultak, hanem új funkciókkal is bővültek, kültéri fitneszpark és sportpálya, valamint felújított tornaterem is várja a sportolni vágyókat.

A felújított és korszerűsített épülettömb

Kapcsolódó Cikkek

 • Kinyitották a Kikötőt

  Kinyitották a Kikötőt

  A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

 • Erőművek Éjszakája

  Erőművek Éjszakája

  Országszerte 42 villamosenergiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, látogatóköpont nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt az erőművek éjszakáján, köztük a veszprémi VKSZ Zrt.

 • Az Európa Kupában bizonyíthat Pécs

  Az Európa Kupában bizonyíthat Pécs

  Mindegyik csoportmérkőzésén a győzelem kiharcolása a célja a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának, amely szerdán az Inter Bratislava otthonában kezdte meg szereplését az Európa Kupában.